Süper Lig temsilcimiz Kardemir Karabükspor'a ait Yenişehir Mahallesi Çamlık Caddesi üzerinde bulunan KARDEMİR A.Ş. Hikmet Ferudun Tankut Spor Kompleksi'nin tabelası söküldü.

İçerisinde çim saha, tribün ve toplantı ve idare odalarının bulunduğu bir bina ve ayrıca bir satış dükkanı bulunan kompleks, 2006 yılında tamamlandı. 2014 yılında gerçekleştirilen tadilat sonrası idari bina olarak kullanılmak üzere Karabükspor'un kullanımına açılan kompleksten Hikmet Ferudun Tankut ismi söküldü.

Ferudun Tankut, ligde zor günler geçiren ve hala mali krizle mücadele eden Kardemir Karabükspor'da farklı dönemlerde uzun yıllar görev yapmış ve 6 Kasım'da ekibiyle birlikte istifa etmişti. Tartışmalı kongre süreci sonrasında koltuğu devralan Ziya Ünsal ve ekibinin, Tankut dönemine ait gündemdeki yerini koruyan yolsuzluk iddialarının üzerine gittiği ve konuyu ciddiyetle araştırdıkları ise biliniyor.

Tankut'un isminin kaldırılması, yeni gelen yönetimin geriye dönük incelemelerinde "yolsuzluk ve usulsüzlük tespit etmiş olabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi.