ALPEREN OCAKLARI TAKİPSİZLİK KARARINI SİYAH ÇELENK İLE PROTESTO ETTİ

TAKİPSİZLİK

Alperen Ocakları Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili mahkemenin verdiği takipsizlik kararını adliye bahçesine siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Karabük’te Alperen Ocakları üyeleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için adliye önünde toplandı.

Karabük Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Karabük İl Başkanı Dursun Kıraç “Son günlerde ülkemizde olan terör olaylarını lanetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 7 yıl önce bir helikopter kazası süsü verilerek bir suikasta kurban giden Muhsin Başkanımızın davası bugün takipsizlik verilerek kapatılmak isteniyor. Bizim için adalet 2009 yılının Mart ayında Keş dağına gömülü kalmıştır, adalet bu ülkede yerini bulmayacaktır. Görüyoruz ki herkes bir şeyleri saklamaya başlamış, Suikast olarak görülmeyerek bu davayı kapatmışlardır biz Alperenler olarak bu davanın takipçisi olacağız.

Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki 'kuvvetli şüpheler'in üzeri karartılarak ve ‘şüpheliler’ aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik karan verildi. 2014 yılında da bu dava dosyasına 'takipsizlik’ kararı verilmişti. Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaat etmiştik. Bu mahkeme verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. "dedi.
Editör: Haber Merkezi