Özbekistan Ankara Büyükelçiliği 2. Kâtibi Babür Tagaev ve Büyükelçilik Sözcüsü Abdülmelik Tuyçibaev Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette safran, kardeş şehir, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gibi konular görüşüldü.

Babür Yagaev ziyarette yaptığı açıklamada,  UNESCO Dünya Miras Listesindeki Safranbolu’nun dünya üzerindeki nadide kentlerden birisi olduğunu ifade ederken; “ Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yine Kaymakam beye yoğun iş temposundan bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin nedeni ise Özbekistan’da uygun bir belediye ile Safranbolu Belediyesi arasında işbirliği ilişkilerini arttırmak, kardeş şehir olma konularını görüşmek ve başlı başına bir değer olan Safran üretimini Özbekistan’da da yaygınlaştırmak. Bu amaçla hem Sayın Kaymakamımızı ziyaret ederek karşılıklı görüşelim hem de dünya mirası bu güzel ilçeyi gezelim istedik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, Safranbolu ile ilgili güzel sözlerinden dolayı Sayın Tagaev ve Tuyçibaev’e teşekkür ediyor, Safranbolu’da kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Türkiye ve Özbekistan arasındaki İkili ilişkilerin her alanda hızla gelişmekte olduğunu hatırlatan Ürkmezer; “ Safranbolu bir UNESCO Miras Kenti olduğu kadar gerçekleştirdiği önemli projelerle de adından sık sık bahsettiren, örnek alınan bir kent. Gerek korumacılıktaki başarılı çalışmaları, gerek Safranı, gerekse doğal yapısı ile örnek bir kent olmayı fazlası ile hak ediyor. Bu kapsamda değerli misafirlerimiz ile kardeş şehir, safran üretimi ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gibi konular hakkında istişarelerde bulunduk. İlerleyen günlerde değerlendirmeleri yaparak inşallah güzel projelere hep birlikte imza atarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Ürkmezer ve Tagaev karşılıklı olarak çeşitli hediyeler verdiler.

 

Editör: Haber Merkezi