FETÖ'YE YÖNELİK SORUŞTURMA KAPSAMINDA BYLOCK KULLANICILARI BİR BİR ALINIYOR

TAYİN OLMAMAK İÇİN ÖĞRENCİYE EYLEM YAPTIRMAK İSTEDİĞİ BELİRTİLEN POLİS TUTUKLANDI

fdc

Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonlar özellikle şifreli yazışma programı olan ve örgütün üyeleri arasında irtibat kurmasını sağlayan BYLOCK kullanıcılarına yönelmiş durumda. BYLOCK kaydı olan terör örgütü üyeleri tespit edilerek hakkında işlem başlatılırken son olarak aynı programı kullandığı belirlenen bir polis memuru tutuklandı.

Ayrıca BYLOCK kullandıkları tespit edilen ve  dün gözaltına alınan öğretmenler A.Ş., E.E.Ö., E.O., F.Y., S.D., Ş.M., Ş.D.T., A.U., E.Ç., L.G., Ş.K. ve D.K.'nin yanı sıra bugün M.Ö. ve N.E. gözaltına alındı.

TUTUKLANAN POLİS SURUÇ EYLEMİ YAPTIRMAK İSTEMİŞTİ

FETÖ üyesi olduğu ve BYLOCK  kaydı bulunduğu tespit edilerek tutuklanan polis memuru Salim Sefer ise daha önce Suruç eylemi yapması konusunda bir üniversite öğrencisini azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Eski polis memuru Salim Sefer, 2013 yılında Karabük Emniyetinde göreve başlamış, 17-25 Aralık süreciyle birlikte emniyette başlatılan kadro değişiklikleri esnasında İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden alınarak başka birime kaydırılmıştı.

30-40 KİŞİ YETER

Kendisinin doğu illerinden birine tayin edileceğini tahmin eden Sefer'in, o dönem Karabük Üniversitesi'nde öğrenci A.A. ile tanışarak Suruç olayı sonrası 30-40 kişilik bir grupla eylem yapmasını istediği gündeme gelmişti. Cep telefonu üzerinden yazışmalarda bulunan öğrenci A.A. ile o dönem polis memuru olan Salim Sefer, A.A'ya; “Karabük’te Suruç eylemini protesto edecek grup var mı? Benim için çok önemli. Eğer burada eylem olmazsa bizi doğuya gönderebilirler. İnşallah burada eylem vardır. Ama sadece aramızda kalsın bu. İnşallah organize olur çocuklar. Burada eylem olursa bizi gönderemezler. Olmazsa gönderirler doğuya. Benim tek derdim bu. 30-4O kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Bunun duyurulması lazım.” diyerek, kentte eylem yapılması talebinde bulunduğu iddia edilmişti.

Olay sonrası tutuklanan Salim Sefer'in, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldığı ve bu olaydan yargılamanın hala devam ettiği öğrenildi. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında BYLOCK kullanıcısı ve FETÖ üyesi olduğu belirlenen Sefer, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.