Son dönemde tarafsız, gerçek bir araştırmacı gazetecilik örneği olan ve gündemi belirleyen haberlerimiz ile ilgili tarafımıza getirilen eleştiriler konusunda sessiz kalmamış, Karabük'te "bazı" gazeteci görünümlü ecüş mecüşleri "besleme" olarak tam gediğine oturtacak şekilde adlandırmıştık.

Yine geçtiğimiz gün içerisinde belgeye dayalı ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak gündeme getirdiğimiz Güleç Ailesi ile ilgili haberleri kendilerine işaret fişeği olarak gören bu kişilerin tarafımıza yaptıkları saldırı ve cepheleşmeyi dile getirerek bir bildiri yayınlama hazırlığında olduklarını ifade etmiştik. İddia odur ki, Güleç ailesinin baskılarıyla ilgili beslemelerce hazırlanan aşağıdaki bildiri son halini almış ve yayın organlarında basılmak üzere gazeteci derneklerine iletilmiş.

KARABÜK NET HABER, gündemi dakikası dakikasına takip eden, tarafsızlık ilkesinden asla taviz vermeyen, kendi sözünü başkaları üzerinden değil alnı açık şekilde kendi sitesinden söyleyen, sürekli ve ilkeli yayın anlayışına sahip Karabük'ün en çok ziyaret edilen, etkin ve güçlü bir haber sitesidir. Kimilerinin yanlarında konuşulunca dahi kuyruğu kıstırıp uzaklaştığı iddiaları tüm baskı ve yıldırma çabalarına rağmen kaleme alan cesur bir basın kuruluşudur.

Sözde bildiri gerçek basına sızdı

Günlerdir baskı altında tutuldukları ve nihayetinde kaleme aldıkları basın bildirisi henüz yayınlanacağı tarih dahi belli olmadan Karabük Net Haber haber merkezine sızdırıldı. Sözde bildirinin son bölümünde bahsedildiği üzere, eğer "gazetecilik mesleğini şantaj, kötü niyetli kişi ve kuruluşların çirkin emelleri için kullandıkları tetikçilerle" aralarına mesafe koyacak olursalar, korkarız cemiyet ve derneklerinin kapısına, yeterli mevcudiyete ulaşamamak sebebiyle kilit vurmak zorunda kalacaklardır.

Perde arkasından beslemelerine bildiri kaleme aldıranları ve kısıtlı imkanlarıyla gazetecilik görevini ifa etme gayretindeki onurlu meslektaşlarımıza bu bildiriyi yayma ve yayınlama baskısı yapanları, korkusuzca sahneye davet ediyoruz.

İşte o bildiri,

Editör: Haber Merkezi