Karabük Valiliği, sosyal medya üzerinden kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Karabük'te bir okulun müdür yardımcısı hakkında yapılan asılsız paylaşımlar ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

"Sosyal Paylaşım Sitesi Facebookda Karabük Jet Haber adlı sorumlularının belirsiz olduğu sayfada 29.06.2020 tarihinde yayımlanan ve İlimiz Merkezde bir lisede görevli bir idarecinin 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu, hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açıldığı, 15 yıl hapis cezası istendiği, kendisine soruşturma açıldığının belirtildiği asılsız yazı ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Söz konusu asılsız yazının facebook sitesinde paylaşılmasının hemen ardından Müdürlüğümüzce asılsız yazıda bahsi geçen öğretmenin görevli olduğu okul müdürlüğü ile irtibata geçilmiş, bahsi geçen asılsız yazı ile ilgili olarak okul müdürlüğüne yapılmış bir başvurunun olmadığı belirtilmiş, ilgili öğretmenimizin söz konusu asılsız paylaşımı kaldırmak için Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğu bildirilmiştir.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızla ve Emniyet Müdürlüğümüzle yapılan görüşmede belirtilen iddialarla ilgili herhangi bir suç duyurusunun ve yürütülen bir soruşturmanın bulunmadığı da belirtilmiştir.

Yukarıda da detaylarıyla açıklandığı üzere, söz konusu  Facebook paylaşımının, maksatlı, asılsız ve iftira olduğu, Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve eğitim camiamızı karalamaya yönelik bir yazı olduğu aşikardır."

Editör: Haber Merkezi