BRTV, "100 BİN DOLAR VERİN, ÇEKİP GİDELİM" BAŞLIĞI İLE ŞOK BİR İDDİAYI GÜNDEME GETİRDİ

İDDİAYA GÖRE ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI'NDAN BİR YETKİLİ GÜRMEN'E BU TEKLİFİ GÖTÜRDÜ

BU İDDİA DOĞRU MU?

ŞOKİDDİA

Karabük'ün uydudaki tek tv kanalı olan Brtv'nin internet sitesi üzerinden yayınladığı habere göre Öz İplik İş Sendikası'ndan bir yetkilinin Gürmen Fabrikası üst düzey yetkililerinden birine " 100 Bin Dolar verin, çekip gidelim" dediği iddiasını gündeme taşıdı.

Öz İplik İş Sendikası'nın iki yıla yakın süredir Gürmen Giyim firmasında sendikal yapılanma çalışmalarında bulunduğunun ve 150 dolayında çalışanın kendi isteğiyle işten çıktığı veya işveren tarafından işten çıkarıldığının ifade edildiği haberde, sendika yetkililerden birinin Gürmen'e "100 Bin Dolar verin, çekip gidelim" diyerek faaliyetlerine son verme teklifinde bulunulduğu iddia edildi.

İşte Brtv'nin internet sitesi üzerinden yayınlanan o haber;

“100 BİN DOLAR VERİN, ÇEKİP GİDELİM”

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı, Öz İplik İş Sendikası yaklaşık iki yıldan bu yana Gürmen Giyim’de teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte 150 dolayında çalışanın ya kendiliğinden işten ayrıldığı, ya da işveren tarafından işine son verildiği belirtiliyor. Öz İplik İş Sendikası’nın örgütlenme çalışmaları devam ederken, ortaya şok bir iddia atıldı. İddiaya göre, Öz İplik İş Sendikası’ndan bir yetkilinin Gürmen Fabrikası üst düzey yetkililerinden birine “Bize 100 bin dolar verin, çekip gidelim” şeklinde talepte bulunduğu öne sürüldü. İddia sahibine göre, bu konu Gürmen’in en üst düzey yetkilileri ve Karabük fabrikasındaki bir yetkili tarafından biliniyor. Bu şok iddiayı kendilerine sorduğumuz Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ve diğer bazı yetkililer yalanlarken, iddia sahibi ise kendisine bu konuyu Gürmen’in en üst düzey yöneticilerinden birinin söylediği konusunda net konuşuyor.

Öz İplik iş Sendikası’nın söz konusu talebi, Gürmen’in üst düzey bir yöneticisine yaptığı, söz konusu yöneticinin de bu talep karşısında “Daha üst yetkililere sorayım size haber veririm” dediği iddia ediliyor. Talebin kendisine iletilmesinden sonra Gürmen’in en üst düzey yetkilisinin söz konusu talebe şiddetle karşı çıktığı ifade ediliyor.

BRTV olarak çalışanların sendikal haklara kavuşmasının demokratik bir hak olduğuna inanıyoruz. Ancak, bu iddiada belirtildiği gibi “100 bin dolar verin, çekip gidelim” şeklinde bir talep varsa bunun da çok çirkin bir yaklaşım olduğunu, iş, aş mücadelesi veren insanların ekmekleri ile oynandığı anlamına geldiğini de belirtmek istiyoruz.
Editör: Haber Merkezi