Karabük'ün Şirinevler Mahallesinde son bir kaç gündür nereden geldiği belli olamayan sahipsiz köpek sürüleri adeta korku saçmaya başladı.

Son günlerde nereden geldiği bilinmeyen ve birden ortaya çıkan, muhtemelen de Şirinevler Mahallesine yakın dağlara topluca bırakıldığı tahmin edilen köpek sürüleri, gece saatlerinden sabah erken saatlere kadar sokaklarda sürüler halinde geziyorlar.

Özellikle Sabah Namazına giden vatandaşların çok muzdarip olduğu sahipsiz köpeklerin, viranelik hale gelen Şirinevler Kent Ormanı bölgesinde barındığını ifade eden Şirinevler Mahallesi Muhtarı Ozan Özçelik "Son günlerde nereden geldiğini bilemediğimiz ve birden peydahlanan sahipsiz köpekler mahalle sakinlerine korku saçıyor. Bir de Kapullu ve Esentepe bölgesinde, gece bırakılan sahipli ve tasmalı köpeklerde, bu sahipsiz köpeklerin yanına geliyor. Gece onlarca köpek sürüleri sokaklarda sabahlara kadar tüm çöpleri karıştırıyor, insanlara saldırıyor. Belediye ekiplerimizin en kısa sürede bu köpekleri toplamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Karabük Belediyesi yetkililerinin, Şirinevler de yaşanan sokak köpeği olayını sonlandırmak için köpekleri toplama çalışmasına başladığı ama çeşitli yerlere konulan kapan kafeslerinin birileri tarafından devrildiği için işlerinin zorlaştığı da belirtiliyor.