Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Safranbolu’da konuk edilen unutulmayan dizi oyuncuları ile söyleşi gerçekleşti.

Tarihi Çarşı Cinci Handa gerçekleşen söyleşiye Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Şen, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Kırca İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı söyleşi gerçekleşti.
Söyleşi Moderatörü Film-San Vakfı başkanı Kıvanç Terzioğlu’nun sorularına yanıt veren Bizimkiler dizi oyuncularından (Ali) Atalay Uluışık, (Nazan) Ayşe Kökçü (Doktor)Güler Ökten, Müjgan Ağrılı, Bizimkiler dizi Yapımcısı ve Senaristi Umur Bugay,( Kapıcı Cafer Eşi) Mine Şen Nuh Teber, Hikmet Körpükcü ve Mahallenin Muhtarları dizi oyuncularından Anta Toros, (Eczacı Alp Balkan, (Sevim) Sabriye Kara ve Yönetmen Filiz Kaynak. Diğer dizi oyuncuları ise Kurtlar Vadisi (Anne) Serpil Tamur ve Perihan abla dizi oyuncusu (Sevgi) Songül Ülkü katıldı.

Söyleşide geçmişten bugüne değişen değerler ve mahalle kültürü konu alındı, usta sanatçılar mesleki anılarının yanı sıra kişisel tecrübelerini de konuklara aktardı.program sonrası kısa bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu ifadelere yer verdi’’Evlerimize renk katan değerli sanatçılarımla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Benim de çocukluğumun son dönemlerine rastlayan unutulmaz dizilerin oyuncuları ile beraber olmaktan onur duyuyorum’’dedi.

Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti’’Biz ne yaparsak vatandaşımız için yapıyoruz halkın değer katmadığı hiçbir şeyi yaşatmanın imkanı yok. Bizler nasıl görevlerimizi halk için yapıyorsak diziler filmler belgeseller de izleyicisiyle bir bütünlük arz ediyor, dolayısıyla her zaman her şeyde milletimiz en önde gelen bir değer. Sanatçılarımız için de bizler için de olmazsa olmazımız vatandaşımızdır. Bu vesileyle festival etkinliklerimize katılan tüm hemşehrilerimize ve bu değerleri yaşatmamızı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’’dedi.