Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile başlatılan “Safranbolu’da Çocuklar Sinemayla Buluşuyor” adlı proje kapsamında, hayatında hiç sinemaya gitmemiş öğrenciler Okullarda sinema ile buluşturuluyor.

Her hafta farklı Okulda gerçekleşen ücretsiz film gösterimi son olarak Altın Safran İlköğretim Okulunda öğrencilerin beğenisine sunuldu. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri film gösterimi için Okullarda sinema ortamı oluşturuyor ve öğrencilere ikramlarda bulunuyor.

Temel eğitim öğrencilerine, bulundukları Okullarda ücretsiz sinema film seyretme olanağı sunulan projenin, öğrencileri motive ettiğini belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti’’Sinema gerçekten insan hayatını değiştiren, insanoğlunun bulduğu önemli buluşlardan birisi.

Son derece yaygın bir şekilde, topluma, her yaş kesiminden insana hitap ediyor. Dünyadaki bütün farklı kültürleri aslında birbirine yaklaştırıyor. Halkların birbirini tanımasına vesile oluyor. İstedik ki çocuklarımız sinemayla daha fazla aşina olsun ve sinemayı daha fazla tanısın’’şeklinde konuştu.

Ürkmezer  ‘’Safranbolu’da sinemaya gitmeyen öğrenci kalmasın istiyoruz, Sinemaya gidemeyen çocukların, sinemayı ayaklarına götüreceğiz’’ dedi.