2006 Yılında Yönetmenliği Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı, başrollerinde Güven Kıraç, Jean Claude Van Dame ve Yağmur Atacan gibi ünlülerin oynadığı “Sınav” filmi Karabük’te gerçek oldu.

“Sınav” filminde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, dünyaca ünlü aktör Jean Calude Van Dame’den yardım alarak ÖSS sorularını çalıyorlardı.

OKULUN TUVALET PENCERESİNDEN GİRMİŞLER

Edinilen bilgilere göre, Karabük’te de bir Fen Lisesinde 10. ve 11. sınıfta okuyan sekiz maceraperest öğrenci gece okulun tuvalet penceresinden girip, öğretmenler odasındaki bilgisayarda bulunan dört ayrı dersin sınav sorularını ve cevap anahtarını çaldılar.

SINAV SORULARINI ÇALAN VE PAYLAŞTIKLARI ÖĞRENCİLER 95-100 ARASI NOT ALDILAR

Sınav sorularını çalan sekiz kafadar, soruları ve cevap anahtarlarını 21 ayrı öğrenciyle paylaşıyor ve sınav sonuçları açıklanınca 29 öğrenci dört ayrı dersten 95 ila 100 arasında başarı notu alıyor.

ÖĞRETMENLER ŞÜPHELENİNCE, FİLM GİBİ SINAV SOYGUNU ORTAYA ÇIKIYOR

Sınav sonuçlarında hiç beklenmedik öğrencilerin aldığı yüksek notlardan şüphelenen bazı öğretmenler, yine şüphelendikleri bazı öğrencileri sıkıştırınca film gibi sınav soygunu ortaya çıkıyor.

Bir öğrenci her şeyi öğretmenlere anlatınca okul idaresi duruma el koyuyor ve yüksek not alan öğrencilerin tamamı yeniden sınava tabi tutuluyor.

Ayrıca okul idaresi tarafından film gibi sınav soygunu hakkında soruşturma açılıyor.

2006’da vizyona giren “Sınav” filminden etkilenen maceraperest öğrenciler karne alamazken,  şimdi okul idaresinin vereceği disiplin cezasını bekliyor.