Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş’ye Karabük dışından kişilerin alındığı ile ilgili haberler kent gündeminde çok konuşulmuştu.

Özellikle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Öz başta olmak üzere, bazı bağımsız üyelerin çok sayıda Karabük dışından kişileri KARDEMİR’de iş başı yaptırdığı iddialarına Karabüklüler “Karabük’ün Türkiye haritasında yerini bilmeyenler KARDEMİR’de işe başlıyor, Karabük’ün gençleri de işsizlikten kıvranıyor” şeklinde tepkiler göstermişti.

Bu gelişmelerin ardından Bağımsız Üyelerden Ömer Faruk Öz, yerel bir TV kanalına çıkarak bu iddiaları kesinlikle yalanlamış ve “böyle bir haberin doğrulukla alakası yok” demişti.

Hatta geçtiğimiz hafta KARDEMİR’in 4 bağımsız üyesi ve AK Parti Eski Milletvekilleri olan Malatya eski milletvekili Ömer Faruk Öz, Ankara eski milletvekili Bülent Gedikli, Karabük eski milletvekili Osman Kahveci ve Adıyaman AK Parti eski il başkanı Mehmet Erdoğan imzası ile yayınlanan basın açıklamasının içeriğinde şunlar denmişti;

“Şirketimizin ihtiyaç duyduğu personel alımlarında sanki bağımsız yönetim kurulu üyeleri belirleyiciymiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Tüm personel alımları yönetim kurulu kararlarına istinaden yapılmaktadır. Ehliyet ve liyakat gözetilerek kurum içinden teknik bir komisyon marifetiyle yapılmakta olup öncelikli Karabüklü hemşerilerimiz tercih edilmektedir. Bu kapsamda; 

2017 Kasım ayından bugüne toplamda 171 kişi işe başlamıştır. Bunların; 

143'ü Karabüklü, 15'i Komşu iller (Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Bolu), 13'ü yönetici ve teknik pozisyonda olup, bunların çoğu Karabük Üniversitesi mezunudur.”

Şimdi isim isim, memleketleri ile birlikte KARDEMİR’de hangi kısma işe başladıklarına dair bu liste ile ilgili acaba ne diyecekler.



Ayrıca Bu listelerde Ar-Ge Müdürlüğü’ de çalıştığı görünen Mahmut Mahir K. daha önce Ömer Faruk Öz’ ün isteği ile Genel Müdür Danışmanı olarak işe başlamıştı. Neredeyse hiçbir iş yapmadan 1 yıl işe geldi gitti. Şimdi ise Ar-Ge Müdürlüğü’nde yönetici unvanı ile çalışıyor.

Ve en önemlisi ise Mücahit S. daha önce danışman olarak işe başlayan ve daha sonra Ömer Faruk Öz’ ün isteği ile yeni açılan Ar-Ge Müdürlüğü’ne Müdür olarak atanan biri olduğu iddia ediliyor. Çelik sektörünün öncülerinin AR-GE’sinde metalürji fakültelerinde görev yapmış profesör unvanına sahip Ar-Ge Müdürleri varken, KARDEMİR’in Ar-Ge Müdürü olan Mücahit S. Brüksel Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu.

Karabük kamuoyunu birçok konuda olduğu gibi personel alımları ile ilgili de kandırdınız. Soyadlarını kişilik hakları gereği vermediğimiz bu liste ile ilgili şimdi ne diyeceksiniz?