Safranbolu Belediyesi gün geçmiyor ki eleştirel bir şekilde gündeme gelmesin.

En son Karabük ve Safranbolu basınına imzalatılan abonelik sözleşmesinde kısaca "eleştirirseniz aboneliğiniz fesih olur" şeklinde madde koyduğunun ortaya çıkması skandal olarak değerlendirilirken, aynı gün ikinci bir olay "bu kadarına da pes" dedirtti.

Bu sabah saatlerinde, eski Perşembe pazarı olarak bilinen, Araphacı sokakta ona yakın esnafa mallarını kapı önüne çıkardıkları ve buna benzer gerekçelerden dolayı kabahatler kanunu çerçevesinde Safranbolu Belediyesi Zabıta ekipleri ceza kesti.

Ceza kesilenler arasında geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek MHP'ye geçen Hülya Kaya Özverdi'nin de zirai ve tarım ürünleri satan ticarethanesinin de yer alması dikkatleri çekti.

MHP İLÇE BAŞKANI TUNÇ "CEZALARI MHP OLARAK BİZ ÖDEYECEĞİZ"

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Emre Barbaros Tunç'a olayın intikal edilmesiyle birlikte, ilçe başkanı Tunç Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ve sorumluluk alanına giren Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ı aradığını ama ikisinin de "haberimiz yok" şeklinde bahaneler ile geçiştirdiklerini belirterek bir basın açıklaması yayınladı.

'Halkçı belediyecilik' sloganıyla koltuğa oturanların halkçılık anlayışını Safranboluluların takdirlerine bıraktığını ifade eden MHP Safranbolu İlçe Başkanı Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz ve dünya korona virüs denilen bir illet ile mücadelesine devam ediyor. Bu mücadele kapsamında başta devletimiz olmak üzere, ülkemizin her kesimi elini taşın altına koyuyor ve imkanları dahilinde üzerine düşeni yapıyor. Böyle bir dönemde ilçemizde yapılan bazı uygulamalar ise bizi derinden üzüyor. Hepinizin de malumu olduğu üzere bu zor dönemde en büyük sıkıntıyı iş yerleri kapanmış çalışanlarımız ve esnafımız çekiyor. Zor şartlarda evine ekmek getirme mücadelesi veren esnafımızın birçoğu dükkanlarını açmıyor. Bugün bizleri arayan onlarca hemşehrimizden öğrendiğimiz kadarıyla da, iş yerlerini açanlarda zabıtanın cezai işlemleriyle karşı karşıya kalıyor. 'Halkçı belediyecilik' sloganıyla koltuğa oturanların halkçılık anlayışını hemşehrilerimin takdirlerine bırakıyorum."

Tunç, "Ceza yazılan esnafların içerisinde, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den partimize katılan bir Belediye Meclis üyemizin de bulunmasını da manidar buluyorum. Yaşanan bu gelişmelerin ardından partimizi Safranbolu Belediye Meclisinde temsil eden meclis üyelerimiz; Cemal Akarsu, Orhan Kaynar, Murat Özodabaş, Saim Tiryaki ve Hülya Kaya Özverdi ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, meclis üyelerimizin huzur haklarını almayacaklarını ve esnafımıza yazılan cezaların teşkilatımız ve meclis üyeleri tarafından karşılanacağını kamuoyuna arz ediyorum. Biz bize yeteriz Safranbolu." diye konuştu.

CEZALARI BAŞKAN YARDIMCISI HALİL BAKKAL MI KESTİRDİ?

Daha önceden halkın taleplerine karşı duyarsız kaldığı, şımarık ve ukala tutumlar sergilediği gerekçesi ile gündeme gelen ve hala daha eleştirilen, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın Zabıta ekiplerinin sorumluluk alanına girdiği ve "ceza kesin talimatını" verdiği iddia ediliyor.

Başkan yardımcısı Bakkal'ın verdiği, bu talimattan ise Başkan Elif Köse'nin bilgisi olmadığı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

BAŞKAN ELİF KÖSE, DAHA NE KADAR YIPRATILACAK?

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bu tür konularla ilgili sık sık gündeme gelmesi ve bir çok konuyla ilgili de ya bilgisinin olmadığı, yada yanıltıldığı artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Başkan Köse'nin yakın çalışma ekibinden kaynaklanan problemleri sürekli göğüslemeye çalıştığı ve artık bu durumdan da yorulduğu net olarak ifade ediliyor.

CHP içinde bir çok kişi, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin basına imzalatılan abonelik sözleşmesindeki o skandal madde ile ilgili "basın ahlak esasları hakkında genel kurul kararı" olduğu yönünde yanıltıldığını ifade ederlerken, esnafa kesilen cezalar ile ilgili de "insan düşmanına bu kötülüğü yapmaz ama Elif Başkana bunu maalesef içeriden yapıyorlar" şeklinde yorumlar yapıyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi