Son aylarda Safranbolu’da faaliyet gösteren en gözde mekanlar kapalı alanlarda sigara içme yasağı cezası kapsamında bir yıl içinde 4. Cezalarını yediklerinden dolayı 10’ar gün kapatma cezası aldılar.

Safranbolu’nun en gözde ve 4 mekanı sigara içme yasağı çerçevesinde bir yıl içinde 4. cezalarını yediklerinden dolayı Safranbolu Kaymakamlığı tarafından 10 gün kapatma cezasına çarptırıldılar.

Sigara yasağı kapsamında kapatma cezasına uğrayan mekan sahipleri “Sigara içme yasağına karşı değiliz. Topluma açık kapalı, ya da yarı kapalı mekanlarda sigara içilmemesi aslında doğru bir uygulama. Bizim mağduriyetimiz her mekanda sigara yasağı denetimleri aynı ve adaletli bir şekilde yapılmalı. Safranbolu’daki mekanlar olarak biz sigara içme yasağını uyguluyoruz, vatandaş sigara içme yasağını delen başka yerlere gitmeyi tercih ediyor ve müşteri potansiyelimizin yarıdan fazlasını kaybediyoruz. Her mekanda sigara içme yasağı uygulansa, vatandaşta sigara içilen mekan tercihinde bulunamayacak.” İfadelerini kullanıyorlar.

Denetim yapan yetkililerin, Safranbolu içinde daha sıkı denetim yaptıklarını ama Karabük’ün bazı mahallelerinde denetimlerin yapılmadığını da vurgulayan mekan sahipleri “Karabük il genelinde sigara denetimleri aynı ölçüde yapılsa hiçbir mekan sigara içme yasağını delemeyecektir ve dolayısıyla sigara içen müşterilerimizde sigara içme yasağını uygulamayan mekanları tercih etme gibi bir arayış içine girmeyecektir. Biz denetim uygulamalarından değil, denetimlerin adil yapılmadığından şikayetçiyiz.” Diyerek fikirlerini açıklıyorlar.

Editör: Haber Merkezi