Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' AK Parti Teşkilatı tarafından hayata geçirildi.

AK Parti Karabük İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Murat Derecik, amaçlarının sıfır atık, daha yeşil, daha temiz bir dünya için böyle bir projeyi desteklediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'ni il ve ilçe Kadın ve Gençlik Kollarımız’da hayata geçirdik. Üzerinde bilgilendirici bilgilerinde yer aldığı ayrıştırma kutularını teşkilatlarımıza yerleştirdik. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Derecik, atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan 'Sıfır Atık Projesi' ile teşkilatlarımızda ortaya çıkan atıkların ayrıştırılarak israfın önüne geçileceğini kaydederek “Bu kapsamda İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kollarımızda seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda kâğıt, cam, metal, plastik ve pil atıkları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle il ve ilçede teşkilatımıza geri dönüşüm kutuları yerleştirildi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi