Yaklaşık 3,5 yıldır şiddetli öksürük, yutma güçlüğü şikayetleri çeken ve bu şikayetlerin guatra bağlı olduğu düşüncesi ile de bulunduğu İlde opere edilen hastanın asıl şikayeti Karabük Özel Medikar hastanesine gelip muayene olduğunda ortaya çıktı ve yapılan müdahale ile hasta sağlığına kavuştu.

Edinilen bilgilere göre Zonguldak’ta yaşayan Neriman A. yaklaşık 3,5 yıldır şiddetli öksürük, yutma güçlüğü şikayetleri ile muayene olduğu dış merkezde bu şikayetlerin guatra bağlı olduğu düşünülerek opere edilmiş.

Ancak, hastanın şikayetlerinde herhangi bir düzelme meydana gelmeyince bu kez başka merkezlerde tedavi arayışı başlamış.

Hasta operasyon için daha önce yakınlarından hakkında bilgi sahibi olduğu Özel Medikar Hastanesine gelerek Kalp ve Damar Cerrahi Polikliniğin de tekrar muayene olunca, sağ kola gelen atar damarın normal yerinden çıkmadığı, sol taraftan yemek ve nefes borusunun arkasından geçtiği ve yemek borusuna şiddetli bası yaptığı tespit edildi.

Hastaya müdahale eden Özel Medikar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi şefi Doç. Dr. Caner Arslan konuyla ilgili olarak, "Operasyonda bası yapan damar kısmını çıkararak hastanın yemek borusunu rahatlattık. Bu damara kalp zarını açarak Ana Atar Damardan (Asendan Aorta)yeni bir bypass yaptık. Ameliyatın akabinde hastanın tüm şikayetleri dramatik bir şekilde tamamen ortadan kalktı. Hastamız normal şekilde yiyip içmeye başladı" dedi.

Hastanın eşi ve kızı ise gazetecilere; "Yaklaşık 3,5 yıldır boğulacak şekilde öksürerek yaşıyordu. Yattığı zaman boğulacak korkusuyla uyuyamıyorduk. Çok şükür artık rahatladık Doç. Dr. Caner ARSLAN ve ekibine çok teşekkür ederiz." dediler.

Editör: Haber Merkezi