4 kişinin hayatını kaybettiği Kardemir işçilerini taşıyan servis faciasında şok edici bir detay ortaya çıktı.

Dün gece saat 23:20 sıralarında meydana gelen servis kazasında büyük bir faciadan dönüldüğü daha sonra öğrenildi. Edinilen bilgiye göre servis güzergahında gece vardiyasına yaklaşık 20 işçinin taşındığı aracın ara duraklardan 5 kişi aldığı, Kurtuluş Mahallesi 120 Evler Merkez Cami köşesinde bulunan ana durakta ise 6 işçinin beklediği ifade edildi.

Aracın iddia edildiği gibi freninin boşalmasının ardından kaza yerinden 500 metre önce 120 Evler Cami önündeki işçileri alamadan son hızla eve çarptı. 27 kişilik minibüste gece vardiyasına toplamda 20'ye yakın işçinin taşındığı öğrenildi.

Freni boşaldığından durakta bekleyen 6 işçiyi es geçerek son hızla rampa aşağı giden serviste, şoför dahil 4 kişi hayatını kaybederken biri ağır 2 kişi yaralandı. Durakta bekleyen işçilerin ise kendilerini es geçen servisin arkasından bağırarak durdurmaya çalıştıkları ve saniyeler sonra kazayı duydukları öğrenildi.

Kaza yapan servis, 120 Evler durağından 6 işçiyi daha almış olması durumunda, araç içindeki kişi sayısın 12 olacağı, ölü ve yaralı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi