Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) A.Ş. işçilerini taşıyan servis otobüsünün freni boşalması sonrası kontrolden çıkarak bir eve çarpması sonucu ağır yaralanan işçi 1 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Geçtiğimiz 21 Ocak’ta KARDEMİR'e 24.00 - 08.00 vardiyası için işçi götüren Şükrü Parlakçı idaresindeki 78 S 0293 plakalı servis otobüsü, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde rampa aşağı inerken freni boşalması sonrası kontrolden çıkarak Mustafa Sarı’ya ait evin garaj kısmına ve garajdaki 78 EA 159 plakalı otomobile çarpmıştı. Meydana gelen kazada servis şoförü Şükrü Parlakçı ile işçilerden Saffet Toğlu, Osman Özdemir ve Yasin Çelikkafa hayatını kaybetmişti.

Kazada ağır yaralanan ve 1 aydır Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımda tedavi gören işçi İsmet Küçükzoroğlu verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

KAZADAN SONRA HERŞEY UNUTULDU MU?

22 Ocak tarihinde yaşanan talihsiz kazada biri şoför üçü Kardemir işçisi 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetmişti. Ağır yaralı olarak kazadan çıkan diğer KARDEMİR işçisi İsmet Küçükzoroğlu ise yaşama ancak bir ay tutunabildi.

İşçi servis araçları ile ilgili ders olması gereken bu kazadan sonra gerek KARDEMİR Yönetimi kanadı olsun, gerekse ÇELİK-İŞ Sendikası kanadı olsun ne gibi önlemler aldı ve böyle bir kazanın artık yaşanmaması için alınan yeni kararlar nedir? Bu zamana kadar kamuoyu vicdanını rahatlatacak hiçbir açıklama yapılmadı.

KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal bile talihsiz kazanın yaşandığı gün yurt dışı programını keserek cenazeye katılırken, işçilerinin temsilcisi olan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin cenaze törenine katılmadığı daha Çelik-İşlinin hafızalarında dururken, öncelikle işçiyi rahatlatacak hiçbir açıklama daha yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi