Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünce hazırlanarak uygulamaya alınan ve üreticilerden toplanan talepler doğrultusunda “Meyveciliği Geliştirme Projesi” çerçevesinde tedarik edilen sertifikalı meyve fidanlarının dağıtımına başlandı.

Bu yıl projeli alanlarda asgari 1 dekar ve üzerinde uygulamaya başlanan “Meyveciliği Geliştirme Projesi” çerçevesinde Ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Karabük'te ilk kez “Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı” dağıtımı yapıldı.

Önümüzdeki günlerde ise; aşılı ve köklü bağ çubuğu, vişne ve kiraz fidanları belirlenen proje kapsamında üreticilere ulaştırılacaktır. Bu yıl uygulanan kurallar çerçevesinde ilimizde kapama meyve bahçelerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Yem bitkilerinin geliştirilmesi projesi kapsamında ise hayvancılığın en önemli girdilerinden olan kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla sertifikalı yonca, korunga ve adi fiğ tohumunun dağıtımı tamamlandı.

Nadas alanlarının daraltılması için uygulamaya konulan “Yemeklik Dane Baklagillerin Üretiminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında sertifikalı Nohut tohumluğu da üreticilerimize ulaştırıldı.

İl Müdürü  Mustafa ŞAHİN“İl Özel İdaresi kaynakları ile tedarik edilerek üreticimize ulaştırılan sertifikalı meyve fidanı, yem bitkisi ve yemeklik dane baklagil tohumluklarının ilimiz üreticilerine ve tarımına hayırlı olmasını temenni eder, bol ve bereketli bir üretim sezonu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi