TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI PEVRUL KAVLAK ÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI YUNUS DEĞİRMENCİ’Yİ ZİYARET ETTİ



Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile Çelik İş Sendikası genel merkezinde bir araya geldi.

Genel Başkan Kavlak’ın gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde, Çelik İş Sendikası’nın Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel ve Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner hazır bulundu.

Görüşmede çalışma hayatından sendikal yaşama, örgütlenmenin önündeki engellerden Toplu İş Sözleşmelerine kadar birçok konu ele alındı.

ÇELİK İŞ SENDİKASI LİDERİ DEĞİRMENCİ “SENDİKALAR İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALI”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Bu ziyaret, sendikal yaşam ve çalışma hayatı açısından büyük önem taşıyor. Bugüne kadar enerjisinin büyük çoğunluğunu sendikal rekabete harcamış iki güçlü sendikanın yöneticileri ezberleri bozarak bir araya gelmeyi başardı. Bu çalışan kesim için çok önemli bir gelişmedir. Çünkü ülkemizde alın terinden başka sermayesi olmayan işçilerin çok küçük bir kesimi sendikalarda örgütlü durumda. Büyük bir bölümü ise, bırakalım sendikayı, sigortalı bile çalışamıyor. Tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi sendikalar arası rekabet nedeniyle işçi kesiminin eli, işveren karşısında daha da zayıflıyor. Sendikalar olarak, işçilerimizin, üyelerimizin mutluluğu ve refahı için güç birliği yapmak, en doğru yol olarak görünüyor” diye konuştu.

Günümüzde sendikal örgütlenmenin önünde birçok engel bulunduğuna dikkat çeken Genel Başkan Değirmenci, “Bu engellerin neden olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için sendikaların diyalog yoluyla işbirliği içinde olması, ekmek mücadelesi veren işçilerimizin yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI KAVLAK “SENDİKALARIN İŞBİRLİĞİNE GİTMESİ KAÇINILMAZ”

Çelik İş Sendikası’nın Genel Başkanı Değirmenci ve Genel Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelmenin de kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise, sendikalı olan işçilerin alın terinin karşılığını alabilmek, sendikasız işçileri ise örgütleyebilmek için bütün enerjimizi bu yönde harcamamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Sendikaların örgütlenme faaliyetlerinde birbiriyle mücadele etmek yerine işbirliğine gitmesi gerektiğinin altını çizen Kavlak, “Örgütlenmenin kolaylaştırılması ve başarıyla ulaşması büyük ölçüde böyle mümkündür” ifadelerini kullandı.

Sendikamızda geçtiğimiz yıl yaşanan genel başkanlık değişimine de değinen Kavlak, “Sayın Yunus Değirmenci’nin göreve gelmesiyle birlikte Çelik-İş Sendikasının örgütlenme başta olmak üzere birçok konuda başarıyı yakalayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KARDEMİR’DE 2010 YILINDA AÇILAN YARALAR UNUTULMUŞ

Çelik İş ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanları’nın bir araya gelmesi ve özellikle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın, Çelik İş Sendikası Genel Merkezine ziyarette bulunması KARDEMİR İŞÇİSİ tarafından manidar bulundu.

Bu anlamlı ziyaret ile ilgili görüş beyan eden KARDEMİR A.Ş çalışanları “Sendikaların işbirliğinde bulunması biz çalışanlar tarafından her zaman beklenen bir gelişmedir. Fakat 2010 yılında KARDEMİR’de her iki sendika arasında yaşanan yetki mücadelesi sırasında 350-400 işçi işinden olmuştu. Acaba Sendika Genel Başkanları ekmeğinden olan bu işçiler ile ilgili şimdi ne düşünüyorlar. Onlar için dün dündü, önemli olan bu gün olduğunu biliyoruz ama geride bıraktıkları yıkık hayatları da unutmamalılar.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.
Editör: Haber Merkezi