Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ‘SAKEM’ ve Kızılay ortaklığında düzenlenen’’ Sende Bir Hayat Kurtarabilirsin’’ kampanyası kapsamında kan bağışı etkinliği düzenlendi.

2011 yılından bu yana yüzlerce kurs binlerce kursiyer, hobi kurslarından meslek edindirme kurslarına, sosyal projelerden pek çok hayır işlerine kadar hemen her alanda hayatın içerisinde bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) şimdi de “Kan Bağışı Yaparak Sende Bir Hayat Kurtarabilirsin” başlığı altında Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası başlattı.

Aslanlar SAKEM merkez binasında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kursiyer ve vatandaş katılırken, Etkinlik öncesi bağış yağmaya gelenlere yapılacak kan bağışının hem ihtiyaç sahibine hem de bağışı yapan kişinin sağlığına olan faydalarının anlatıldığı bir film izletildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Kan Bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için bu tür projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ürkmezer,’’Herkesin bir gün kendisi veya sevdikleri için kan ihtiyacı yaşayabileceğini ve bu noktada zorluk çekebileceğine dikkat çekerek, bunu aşmanın tek yolu da düzenli olarak sağlıklı bireylerin kan bağışı yapmalarıdır. Lütfen kan bağışını hem sağlığımız hem de başkalarının hayatı için alışkanlık haline getirelim." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi