Geçtiğimiz gün Mehmetçiğin "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Suriye'nin Afrin bölgesinde görevli bulunan ve hain teröristlerce düzenlenen havan ve roket saldırısında Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar ve Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın kanı yerde kalmadı.

Karabük Net Haber'in özel bir istihbarat kaynağından edindiği bilgiye göre, Şehitlerimizin içinde bulunduğu tank, bölgede konuşlandıkları esnada içlerinde YPJ'li 2 kadın ve YPG'li 7 erkek teröristin bulunduğu 9 kişilik grup tarafından havan ve roket ile saldırı altına alındı. Şehit olan 2 askerimiz, silah arkadaşlarının yardımıyla zırhlı ambulanslar ile Kilis'e gönderildi.

Gelen özel istihbarat bilgisine göre, teröristlerce yapılan hain saldırı sonrası ivedilikle başlatılan inceleme ile saldırıyı yapan 9 teröristlerin bölgedeki koordinatları belirlendi. Bulundukları yer Milli İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edilen teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yoğun tank atışıyla imha edildi. Atışın ardından ilerleyen kara birlikleri, bölgenin teröristlerden temizlendiğini belirlerken çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Editör: Haber Merkezi