Belediye bünyesinde hizmet veren Park Bahçeler Amirliği tarafından , şehit mezarlarının bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.


Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikte ummalı çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Park Bahçeler Amirliği yetkilileri Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer’in talimatlarıyla, çevre köylerdeki şehitliklerin ayrıca Safranbolu Aile Mezarlığı içerisinde bulunan şehitlikte çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ağaçların budanması, otların yolunması, mezarlığın çevresinin düzenlenmesi çiçek dikimi gibi çalışmaları titizlikle gerçekleştirdik.

Çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirttiler. Mezarlıklarda ve Şehitliklerde yapılan çalışmaları gören vatandaşlar ise, çalışmalardan memnun kaldıklarını ve teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer, Mezarlık alanları bir kentin veya mahallenin özel alanları olup bu alanların her türlü ihtiyaçları ile yakından ilgileniyoruz. Vatan, bayrak, din ve namus uğruna seve seve şehitliğe koşan ecdadımızın hatıralarının yaşatılması için özellikle şehitlik alanımızın ihyasına özen gösteriyoruz. Bu manada vatanımız için sınırlarımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş şehitlerimizi sadece özel günlerde değil yılın bütün zamanlarında anmak gerekir’’ ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi