Şehit ailelerinin 1. derecedeki yakınlarına Safranbolu Belediyesi şehir mezarlığından 3 kişilik ücretsiz yer tahsisi kararı alındı.

Belediye Meclisinin 05.02.2018 tarihli toplantısının 1. birleşiminde gündem maddelerinin 9. sırasında yer alan şehit ailelerinin talep etmeleri halinde, şehidin Annesi, Babası ve Eşi için Safranbolu Belediyesinin şehir mezarlığından 3 kişilik ücretsiz mezar yeri tahsis edilmesi, Safranbolu Belediyesi Meclis toplantısında kabul edilmiştir.

Şehit ailelerinin her konuda yanlarında olduklarını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer konuşmasında şunları kaydetti. ‘’ Şehit aileleri devletimize emanettir bizlerde devletin temsilcileri olarak vatanımızın ve milletimizin bütünlüğünü korumak adına canlarını feda etmiş şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmakla yükümlüyüz.

Aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı ve üzerimizde dalgalanan bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onların vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Bu vatanın istiklali ve istikbali için sevdiklerinden, canından vazgeçen şehitlerimizin canlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak unutmayacağız ve unutturmayacağız. Belediye meclisimizde alınan bu kararla şehit ailelerine bir nebze de olsa ayrıcalık tanınmasından dolayı mutluluk duyuyorum‘’şeklinde konuştu

Ürkmezer fırsat buldukça mesai mefhumu gözetmeksizin şehit ailelerini ziyaret ettiklerini belirterek; kendilerini hiçbir konuda yalnız hissetmesinler bizim hem gönlümüz hem de kapımız sonuna kadar onlara açıktır ifadelerini kullandı.