Ülke genelinde sebze ve meyve fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasından dolayı büyük şehirlerde belediyelerin bünyelerinde açılan tanzim satış merkezlerinin piyasa fiyatlarının yarı oranında düşük satışları gerçekleştirmesi ile diğer zincir marketlerde de fiyatlar düşmeye başladı.

Peki, Karabük ilinde tanzim satış merkezleri kurulacak mı? Halkın merakla ve büyük bir istekle beklediği bir konu olarak gündeme gelmeye başladı.

Öte yandan Karabük ve Safranbolu’da yerel işletmelerin sahibi olduğu zincir marketleri arasında sebze ve meyve toptancılığı yapan ve asıl ticaretlerini halde kabzımal olarak sürdüren Ulusoylar Marketleri sebze ve meyve fiyatlarında neden indirim yapmıyor?

Direk üreticiden ya da Türkiye’nin sebze meyve borsası olarak bilinen Antalya Halinden malı alıp, marketlerinde satan Ulusoylar, arada bir toptancı maliyeti olmadığı halde sebze ve meyve fiyatlarını diğer marketler ile neden aynı tutuyor?

Özetle örnek bir sebze Antalya halinden kilogramı 2 TL’den, Karabük Hal toptancısı alıyor. Nakliye, vergi, işletme maliyetleri ve karını koyup, Karabük halinden pazarcı veya market esnafına 3 TL’den satıyor. Pazarcı esnafı ve marketlerde yine üzerine vergi, işletme maliyeti ile karını koyup, 4 TL’den satıyor.

Karabüklü vatandaş, “Ulusoylar markete 2 TL’den toptan alıp, diğer pazarcı esnafı ve marketler gibi 4 TL’den neden satıyor? Pazarcı esnafına ve marketçiye sattığı 3 TL’den, hadi olsun da 3.5 TL’den neden satmıyor?” Diye soruyor.

Karabüklülerin bu sorusunu, Karabük Sebze ve Meyve Toptancı Halinde yarım asra yakındır toptancılık yapan ve Ulusoylar  Market’in sahiplerinden Ahmet Ulusoy’a yönelttik.

Ahmet Ulusoy, Karabük Net Haber’in sorumlu editörü Ergün Başkaya’ya şu açıklamalarda bulundu;

“Biz Ulusoylar Ailesi olarak yarım asra yakındır Karabük Sebze ve Meyve Halinde Toptancılık yapıyoruz. Çok süre sonra Ulusoylar  Market olarak market işletmeciliğine girdik. Hal Toptancısı olarak Antalya halinden sebze ve meyveyi alıyoruz. Karabük’e getirdiğimiz malın %20’sini kendi marketlerimizde halka perakende olarak satıyoruz. %80’ini de pazarcı esnafı ile diğer market, manav ve mahalle bakkallarına satıyoruz. Ulusoylar Sebze ve Meyve Toptancısı olarak piyasaya toptan sattığımız malı, piyasa fiyatının altında kendi marketlerimizde satarsak, haksız rekabete yol açmış oluruz ve bu diğer sebze meyve satan ticarethanelere de haksızlık olur. Böyle bir ticari haksızlık içinde olamayız.” Diye konuştu.

Ahmet Ulusoy ayrıca bu günkü Antalya Halinin toptan fiyat tablosunu da Karabük Net Haber’e ulaştırarak “Antalya ve civarında hava şartları düzeldi. Fiyatlar Antalya halinde neredeyse yarı yarıya düştü. Sebze ve meyve fiyatlarının geçtiğimiz günlerde fahiş rakamlara çıkmasının en büyük nedeni hava şartlarının kötü olması, tarlaların sel baskınına, seraların fırtınaya maruz kalmasından dolayı oldu. Bundan sonra fiyatların daha da düşüşe geçecektir.” Diyerek kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştı.

Editör: Haber Merkezi