İL BAŞKANI SAYLAR, İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI AHMET SÖZEN'İN PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİĞİNİ İFADE ETTİ

satygvsd

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in partiden ihraç edildiğini söyledi.

Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “ O süreçte bizim her zaman söylediğimiz bir konu vardı bazı şeyler partinin içersinde kalır biz o dönemde arkadaşların bu uygulamalarından dolayı partimizin kurulları ve kuralları vardır partimizin kurulları kuralları uygulayarak böyle bir ihracı onadılar. O dönemde basında çıkan haberleri falan Genel Merkezimiz inceledi ve Disiplin Kurulu böyle bir kararı verdi.

Zaten Disiplin Kurulu kararını daha önce vermişti, imzalar bekleniyordu imzalardan sonra bize tebliğ ettiler. Ahmet Sözen’e de tebliğ edildi. Biz uygulamanın partimize, hepimize hayırlı olmasını dilerim. Ahmet Sözen de bundan sonraki siyasi hayatındaki yol haritasını kendisi belirleyecek her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

İl Genel Meclisindeki çalışmaların belirledikleri yol hartasına göre yürüyeceğini ve hizmetlerde aksama olmayacağını da belirten başkan Saylar, “Bizler İl Genel Meclisi üyelerimizle grup toplantımızı yaptık. Bundan sonraki İl Genel Meclisindeki çalışmalarımız belirlediğimiz yol haritasına göre yürüyecek. Ama tabi bu yol haritası belirlenirken de ne ilçelerimiz, ne köylerimiz, ne Karabük’ümüz hizmetten mahrum olmayacak.

Yani biz hizmeti engelleyecek bir çalışma anlayışında bulunmayız. İl Genel Meclisinde de bundan sonra kendisi artık bağımsız mı olacak yada başka bir yere mi geçecek bu kendisinin belirleyeceği bir iş. Ama biz bundan sonra İl Genel Meclisi Başkanı ile değil, İl Genel Meclisindeki grubumuzla hareket ederiz” ifadelerinde bulundu.

“Komisyonları grubumuzla belirleriz”

İl Genel Meclisindeki Komisyonları kendi gruplarıyla belirleyeceklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, “AK Parti Grubunun vermiş olduğu komisyonlar da artık olma şansı yok, yani artık partimizle alakası olmadığı için biz kendi grubumuzla komisyonları kendimiz belirleriz ama bunun hukuksal süreci nedir, ne değildir, nasıl olur onu zaman gösterir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Zeki Çaylı ile ilgili son gelişmelerle ilgili olarak sorulan bir soruyu ise; “Zeki beyin açıklamalarından sonra biz de bir açıklama yapmak zorunda kaldık ondan sonraki sereci partimizin yine aynı şeyi söylüyorum kurulları ve kuralları var kurullar çalışır, kurallar da neyse bundan sonra onu görürüz biz bu anlamda şöyledir, böyledir şeklinde demiyoruz bizim partimizde bir disiplin olması gerekiyor ve bu disiplin anlamında da partimizin hem kurullar, hem kuralları, hem de Milletvekilleri var bu anlamda da biz zaman içersinde bu konuyla alakalı da gerektiği anda yol haritasını da hep beraber görürüz” diye yanıtladı.
Editör: Haber Merkezi