AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR;

"SİYASET AHLAKLI BİR LİMANDIR"

sayyy

AK Parti İl Başkanı Timuçin Saylar ve Yenice Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın ortaya attığı iddialara cevap verdiler.

Saylar, “Bizim ve Milletvekillerimizin böyle bir talimatı yok, olamazda” derken Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık ise iddiaları doğru olmadığını kaydetti.

Çaylı’nın açıklamasından sonra Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’ın katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İl Başkanı Timuçin Saylar “Yenice Meslek Yüksek Okulunun açılması, büyümesi ve kapatılmasına iliştin tüm uhde Karabük Üniversitesi'nindir. Yani bu uhde Refik Polat’a aittir ve konunun muhatabı Rektör Polat ve MYO Dekanı İsmail Karacan’dır. Biz siyaset olarak MYO’ların büyümesi ve hedeflerine ulaşması için destek veririz. Eskipazar’a, Eflani’ye MYO açıldı.

Ovacık ilçesine açma çalışmaları sürüyor. Biz Karabük Üniversitesine de ilçelerdeki Üniversitelere de gereken desteği veririz. Karabük Üniversitesi bugün Karabük halkının, Karabük’teki diğer kurum ve kuruluşları ile halkın verdiği destekle büyümüş ve 55 bin öğrenci sayısına ulaşmıştır. Yenice İlçesinde de Meslek Yüksek Okulunun kapanması diye bir şey yoktur. MYO’nun büyümesi Belediye ve halkın desteği ile olur. Yenice Belediye Başkanının oradaki MYO ile sorunu varsa ve Yenice Belediyesi destek vermem derse bizde Özel İdare kanalı ile yaparız.

Şu bunu söylemiş, bu bunu söylemiş bu tür söylemlerin hepsi yalandır. Biz Karabük Üniversitesinin ve Yenice Meslek Yüksek Okulunun büyümesinden yanayız. Bunun içinde her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu tür söylemler Yenice İlçesine zarar verir. İki buçuk seneden beri Karabük’teki şu anda tüm siyasi partilerde dahil kurumlarda sizde bizim nasıl bir siyasi anlayışımız olduğunu Karabük halkı yakından takip ediyor ve görüyorsunuz. Siyaset ahlaklı bir limandır ve herkes kendine göre yorumlasın” dedi.

Yenice AK Parti İlçe başkanı Yılmaz Kırık ise, “ Biz göreve geleli iki ay oldu. Daha öncede Yenicede partimizin istişare toplantısında hedeflerimizi ve yapacaklarımızı anlatmıştık. Yenice MYO öğrenci sayısını 6 bine çıkarmayı hedefledik. Şimdi Yenice MYO kapanıyor şeklindeki açıklama yapılmış. Biz Zeki Çaylı ile bir toplantıda bir araya geldik ve Yenice’nin sorunlarını masaya yatırdık.

Hatta bugün 10 Kasım törenlerinde birlikteydik. Daha sonra internette açıklamalarını görünce çok şaşırdım. Bunlar ne manaya geliyor diye aradım. Konuşalım dedim, kendisi bana 'Seninle bir daha toplantı yapmam, topu senin kucağına attım, bu ayıbı sen temizle' dedi. Mevcut Başkanın yapısı belli. Kendi dünyasında üretiyor ürettiğini konuşuyor. Yenice halkı böyle oyunlara gelmemeli. Yüksek Okul kapanmıyor. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi