BAŞSAVCININ BABASI ADLİYE ÖNÜNDE KONUŞTU

"BENİM OĞLUMU TANIYAN VE BİLEN BİNLERCE KİŞİ ARKASINDA İFADE VERMEYE HAZIR"



HSYK 2. Dairesi tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra gözaltına alınan Safranbolu İlçesi Başsavcısı Alper Zeki Gürel, adliyeye çıkarılırken ağladı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı iddia edilen Safranbolu Başsavcısı Alper Zeki Gürel, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi tarafından açığa alındı. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı da Gürel hakkında gözaltı kararı çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Alper Zeki Gürel, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Polis aracından indirilen Başsavcı Gürel, Adliye önünde kendisini bekleyen babası İbrahim Gürel’e sarılarak ağladı. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan baba İbrahim Gürel, şöyle dedi:

“Zerre kadar FETÖ ile ilgili bir şey bulsunlar onu evlatlıktan reddetmeye hazırım. Ama yok öyle bir şey. Tamamen düpedüz iftiradır. Benim oğlum gibi binlerce mağdur olmuş insanlar var. Böyle bir durum bizim zorumuza gidiyor, bizi kahrediyor. Bizim gibi binlerce aileyi kahrediyor. Buna hükümet, devlet biran önce çözüm bulmak zorunda. Nasıl çözeceklerse çözsünler. Bizim istediğimiz bu. Benim çocuğumu tanıyan ve bilenler binlerce kişi arkasında ifade vermeye hazır.”

Editör: Haber Merkezi