Karabük’ün Cumayanı mevkiinde bulunan Karabük Sanayi Sitesi esnafı 19 yıldır her pazartesi dualarla işbaşı yapma geleneğini sürdürüyor.

Sanayi sitesi esnafının pazartesi duasına Vali Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, kurum müdürleri, Madeni İşler Odası Başkanı Mustafa Düşünceli, Cami Dernek Başkanı Hasan Polatkan ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

1998 yılından bugüne kadar aralıksız on sekiz yıldır her pazartesi dualar ile işbaşı yapan sanayi esnafına, 10 Muharrem 1436 aşure gününe denk gelmesi münasebetiyle dua sonrası aşure dağıtıldı.

Dua öncesi konuşan Vali Kemal Çeber, “Allah, kazancınızı bol, yüzünüzü gülen, evinizi huzurlu, hepinizi mutlu etsin. Sizinle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Bizim korumamız gereken, devam ettirmemiz gereken çok güzel adetlerden birini icra ediyorsunuz burada. Bende duyduğum zaman çok mutlu oldum, mutlaka katılmak istediğimi ifade ettim. Her pazartesi günü yaptığınız dualar inşallah iş yerlerinizin bereketi olur. Bugün ayrıca Aşure günü olması münasebetiyle hazırlıklar yapmışsınız.

Allah aşurenin içindeki malzemeler kadar, aşurenin kutsiyeti kadar, verdiğiniz değer kadar hanenize ve işyerinize bereket olarak yansıtır inşallah. Sizin gibi esnaf arkadaşlarımız olduğu sürece, sizlerin yüzü güldüğü sürece memleketin yüzü gülecektir. Eskiden kalma bir sözümüz vardır, esnaf, memur bizim orta direğimizdir. Gerçekten bu memleketin ortasındaki direk esnaf arkadaşlardır. O direk zarar görürse, hasara uğrarsa memleket de hasara uğrar. Allah sizi hasara uğratmasın, her daim işlerinizde başarılı ve kazancınızı bol etsin, hayrınızı kabul etsin.” diye konuştu.

Vali Kemal Çeber’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından dua yapıldı. Daha sonra protokol üyelerine ve sanayi esnafına aşure ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi