Karabük Üniversitesi (KBÜ), Japonya’da ikinci kez Dünya Şampiyonu oldu



Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Kulübü; Japonya’da 17-18 Aralık 2016 da 28’incisi düzenlenen Uluslararası Sumo Robot Yarışması'nda ikinci kez büyük bir başarıya imza attı.

Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) dört robotla katıldığı Uluslararası Sumo Robot Yarışması 2016'da (All Japan Sumo Robot Tournament 2016) dünya birincisi ve ikincisi oldu.

Karabük Üniversitesi Robot kulübü geçen sene de Japonya’nın başkenti Tokyo’da 27’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Sumo Robot yarışması 2015'te “Sakin” adlı robotu ile tüm rakiplerini eleyerek dünya birincisi olmuştu.
Turnuvada ayrıca ekibe Yokozuna (Başpehlivanlık) unvanı verilmişti.

KBÜ Robot Kulübü bu sene katıldığı turnuvada hem unvanını korudu hem de ilk iki sırayı alarak ay yıldızlı bayrağı Japonya’da tekrar dalgalandırmayı başardı.

Karabük Üniversitesi Robot Kulübü Akademik Danışmanı ve Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raif Bayır öğrencilerin başarısını kutlayarak, “Öğrencilerimiz bu sıkıntılı günlerimizde ülkemiz ve üniversitemiz adına bu başarıyı elde ederek yüzümüze biraz da tebessüm kattı. Karabük Üniversitesi, robot ve robot teknolojileri konusunda sağlam adımlarla ve sürekli ilerleme kaydetmektedir. Elde edilen başarılarda önemli katkısı olan, öğrencilerimize ve ekibimize büyük destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Bayır ayrıca; Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) Yönetimi, takım kaptanı Arş. Gör. Tuncay Soylu, Robot Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Uysal, Robot Kulübü Başkanı Yusuf Karabacak, Süleyman Çeven, Serdar Gökay, Özcan Erçin ve kulüp üyesi öğrencilere de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi