Gerçekleştirdikleri kurslar, ödüllü mutfağı ve çeşitli yardım ve etkinliklerle bir marka olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinden bir ilk daha. Aslanlar SAKEM’de başlayan etkinlikte Diyetisyen Hilal Doğan ile Sağlıklı ve Fit Menüler sunuluyor.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kısa adı SAKEM olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi 2019 yılında da çeşitli kurs ve etkinliklerle adından söz ettirecek.

Bu kapsamda gerçekleştirilen program dâhilinde isteyen kursiyer ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı menüleri öğrenme şansının olduğunu dile getiren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Özellikle çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarına çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz hafta başlayan ve Uzman bir Diyetisyen eşliğinde annelere yardımcı olabilecek bir program. Malumunuz obezite günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi. Bu nedenle evlatlarımızı daha sağlıklı yetiştirmek için ailelerin bu önemli programa dâhil olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Küçük yaşta kazanılacak olan sağlıklı beslenme alışkanlığının, ömür boyu sürecek bir davranış biçimi olacağına dikkat çeken Ürkmezer; “ Çocuklarımızın ileride böyle bir sorun yaşamamaları için doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmaları gerekmektedir. Kısaca, çocukların beslenme çantalarına ne koyacağını düşünene anneler için 15 günlük periyotlar halinde verilen güzel bir eğitim programı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi