SAKEM’de nefes alma teknikleri ile kişilik analizi konulu seminer düzenlendi.


Seminere, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra çok sayıda Kamu Kurum ve kuruluş Yetkilisi ile vatandaşlar katıldı.

Safranbolu Belediyesine bağlı, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) bir ilki daha gerçekleştirdiği seminerde, nefes alıp vermenin insan vücudunun her bir organı için son derece önemli bir olay olduğu anlatıldı.

İdealist Kadınlar Derneği Başkanı Derneğin amacı ve üstlendiği misyondan bahsederken böylesi güzel bir programa ev sahipliği yapan Safranbolu kaymakamımı ve Belediye Başkanımıza ve SAKEM’e teşekkür ediyorum” dedi.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, “Öncelikle bu gün bizlerle birlikte olan Sayın Taner Akkuş’a ve Seyran Akdaş hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

Hayatın yoğun koşuşturmacası içerisinde arada bir durup nefes almaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ürkmezer, böylesi güzel programları SAKEM sıkça bizlere yaşatıyor. Bu gün nasıl bir program çıkacak merak ediyorum. İnşallah başta değerli hemşerilerimiz olmak üzere hepimiz faydalanacağız diye düşünüyorum şeklinde konuştu.

Konuşmaları ardından Analiz Uzmanı Taner Akkuş ve Sosyolog Aile Danışmanı Seyran Akdaş tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, nefes alıp verme kişilik ve insan anatomisi arasında çok büyük bir bağ olduğunu, nefes alış şekillerine göre insanların yaşam standartlarını ve kişiliklerini analiz edebildiğini, şiirlere şarkılara, romanlara filmlere konu olan nefes almanın doğru tekniklerle yapıldığında hayatı nasıl daha kaliteli hale getireceğini anlattığı seminerde, cezaevlerindeki doluluğa neden olan anlık öfke ile suça meyillenme son zamanlarda boşanmalara neden olan kontrolsüz karar verme ve tahammülsüz davranışlara sebep olan bilinçsiz hallerin doğru nefes alma teknikleri ve bunların önüne nasıl geçileceği anlatıldı.

Eğitim seminerine katılanlara doğal nefes alma egzersizi yaptıran Akkuş, tüm hastalıkların kaynağının doğru nefes almamaktan kaynaklandığını vurguladı. Akkuş, vücutta oksijensizlikten kaynaklı kanser, alerji ve obezite gibi birçok hastalığın oluştuğunu söyledi.

Seminerde, Analiz Uzmanı Taner Akkuş tarafından nefes teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Programın sonunda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer ve Taner Akkuş karlışıklı hediyeler takdim ederken, Akkuş SAKEM Koordinatörü Münevver Esen’e de katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.

Editör: Haber Merkezi