Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Gençlere ve yetişkinlere kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla yeni ufuklar açıyor. Yaz döneminde meslek edinmek isteyen ve hoşça vakit geçirmek isteyen gençlere ve çocuklara,  8 ayrı şubesinde eğitim vermeye devam ediyor.

SAKEM İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri perspektifinde hizmet veriyor. Aslanlar SAKEM’de minik aşçılar yetiştirmek üzere açılan hobi kursu olan pastacılık kursunda çocuklara lezzetin sırları öğretiliyor.

Okulların kapanmasının ardından yaz kursları kapsamında çocuklara yönelik onlarca kurs eğitimi verilen SAKEM’de aşçılık kursu minik kursiyerlerin gözdesi haline geldi. Eğitmen Songül Çalış tarafından verilen kursta çocuklar keyifli vakit geçirerek mutfak konusunda deneyim sahibi oluyor.

Eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak, eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak amacıyla SAKEM’de kurs eğitimlerine ara verilmiyor. Her yaş gurubu kursiyerin faydalanabileceği yüzlerce kursta, kursiyerler hem meslek ediniyor hem de boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirme şansı buluyor.

SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstleniyor.

Editör: Haber Merkezi