Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) kursları ara vermeden devam ediyor.

Resimden müziğe, iğne oyasından yabancı dile, Kuran-ı Kerim’den Osmanlıcaya kadar pek çok alanda devam eden kursların yanı sıra son dönemde revaçta olan Ahşap Oymacılığı da ilgi görüyor.
SAKEM’in hayatın her alanında olmaya devam ettiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Merkezimiz her geçen gün kendini yenileyerek vatandaşların talepleri doğrultusunda meslek edindirme ve hobi kursları açmaya devam ediyor. Son günlerin gözde kurslarından birisi olan Ahşap Oymacılık Kursu da bunlardan bir tanesi” dedi.

Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hali hazırda devam eden Ahşap Oymacılık Kursunda kursiyerlerin oldukça başarılı eserler ortaya çıkardıklarını belirten Ürkmezer; “ Burada kursiyerlerimiz hocalarımızın nezaretinde ham ahşabı bir sanat eserine dönüştürüyorlar” diye konuştu.

SAKEM’in bir tanesi çocuklar için Müzik Okulu olmak üzere 8 Şubesinde birbirinden değerli eğitmenler ile yüzlerce kurs verdiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Hayat boyu öğrenme sürecinin devam ettiğini bu süreçte özellikle meslek sahibi olmayanların yeni şeyler öğrenip bunu meslek olarak sürdürmelerinin önünü açan eğitimlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda kursiyerlerimize yalnızca hobi amaçlı değil meslek te öğreterek aile bütçelerine katkı yapabilme imkânı sunuyoruz. Kursların bitiminde açılan sergileri ve kursiyerlerimizin eserlerini gördüğümüzde ise mutlu oluyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi