Safranbolu Belediyesi, atalık tohumlarla başladığı tarımsal üretimin hasatlarıyla salça, turşu ve kışlık menemen üretmeye başladı.

Yazıköy’de ve SAKEM seralarında bahar ayları itibariyle tarım üretimine başlayan ve geçtiğimiz haftalarda ilk hasadını yapan Safranbolu Belediyesi, ilk hasatlarını aceze yemeklerinde kullanmış ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmıştı.

Yazıköy’de ekilen 10 dönümlük araziden verimli bir hasat aldıklarını belirten belediye ekipleri, reçel üretimi gerçekleştirdikleri çilek hasadının ardından domates hasadıyla salça, menemen ve sos üretmeye başladı. Bu üretimleri gerçekleştirmek için alınan salça makinesi, kendi üretimini yapan halkla ücretsiz olarak paylaşılacak ve kış hazırları için insanlara destek olunacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Elif Köse konuyla ilgili olarak; ''Seralardaki mahsullerin bir bölümü kışlık olarak değerleniyor. Domateslerin 300 Kg. ile sos, salça ve menemen yapımına başlandı. Salça üretimi eski usulde uzun ve meşakkatli bir işti. Alımını yaptığımız makine ile hem zamandan hem de emekten tasarruf ettik. Kendi evlerinde kendi salçasını, menemenini yapmak isteyen vatandaşlarımızın da işini kolaylaştırmak istiyoruz.Bu kışlıklar aceze yemeklerinde kullanılacak olup bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine gidecek. Tohumluk ayrılan ürünler sayesinde seneye de sebzelerin üretimine devam edeceğiz. İsteyen vatandaşlarımıza da tohum desteğinde bulunacağız” dedi.

Ayrıca salça makinesini kullanmak isteyen vatandaşların belirtilen SAKEM merkezlerinde, bilgisi verilen gün ve saatlerde Kovid-19 nedeniyle sirkeli su ile yıkanmış olarak getirdikleri domateslerini işleme alabilecekleri ifade edildi.



















                                                                                PERŞEMBE                                                                                            CUMA
                                                                           09.30 – 12.30 EMEK SAKEM                                                                                     09.30 – 11.00 HARMANLAR SAKEM
                                                                            13.30 – 17.00 ÇARŞI SAKEM                                                                               11.30 – 13.00 YUKARI TOKATLI SAKEM
                                                                                     14.00 – 17.00 AŞAĞI TOKATLI SAKEM
Editör: Haber Merkezi