Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı kurs eğitimlerinde çocukları ve gençleri geleceğe hazırlıyor.

SAKEM Yaşam boyu eğitim anlayışı ile Safranbolu’lulara modern, kaliteli ve artı değer katan eğitim imkanları sunuyor. Yaygın eğitim konusunda en iyi temsil edecek kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model eğitim sistemiyle her yaş gurubu kursiyere yaz kış ilgi alanlarına göre ücretsiz kurs eğitimleri veriyor.

Aslanlar SAKEM merkez binada eğitmen İpek Kübra Keskin tarafından verilen ‘’Kara Kalem ve Yağlı Boya’’kursunda çocuklar resim yaparak hayal dünyalarını daha da geliştirip iç dünyalarını yansıtıyor şeklinde konuşan Keskin şu sözlerle devam etti’’ Safranbolu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sayın Dr. Fatih Ürkmezer’in çocuk eğitimi konusundaki duyarlılığının bilinciyle verdiğimiz eğitimlerde çocuklarımızı birçok yönde geliştirmeye çalışıyoruz.

Çocuklar resim yaparken pek çok şey öğreniyor, özellikle kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen çocuklar için resim yapmak bir iletişim aracıdır ve resim yaparak birçok şeyi bize anlatabilirler. Ayrıca konsantrasyon, sağ ve sol beynin çalışması ve özgüven için de olumlu katkıları bulunmakta’’dedi.

SAKEM Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda gelişmesine destek olarak hem sosyal ortamda hem de okul hayatlarında daha başarılı olmaları için eğitimlerine ara vermiyor.

 

Editör: Haber Merkezi