ÜNİVERSİTENİN İADE ETTİĞİ BİNAYA VALİLİK EVET DEDİ

sahipsiz bina

2008 Yılında Belediye Başkanı Hüseyin Erer döneminde yeni belediye binası olarak kullanılmak üzere yapımına başlanan faka Rafet Vergili'nin seçilmesiyle boşa çıkan bina Karabük Üniversitesi'ne verilmişti.
Tıp Fakültesi olarak 10 yıllığına kullanım hakkı verilen bu bina, geçtiğimiz dönemde çokça tartışılmış, resmiyette elden ele geçse de henüz kapısından giren olmamıştı. Netice olarak 2015 Ekim ayında eleştiri odağı olan bina Karabük Belediyesine geri iade edilmişti.

Edinilen son bilgilere göre çürümekte olan binaya Valilik evet dedi ve Valiliğe bağlı birimlerin yakın dönemde taşınması kararı alındı.

İçerisinde Valilik birimlerinin yanı sıra bazı il müdürlüklerinin de bulunduğu hükümet binası geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıklılığı konusunda bir teste tabi tutulmuş ve dayanıklı olmadığına karar verilmişti. Yıkım kararı alınan binanın yerine 5 bin kişilik Camii yapılması planlanıyor.

VALİLİK BİNASI YIKILACAK AMA...

Öte yandan önümüzdeki 3-4 aylık süreçte yeni binaya taşınılarak Valilik binasının yıkılacağı bilindiği halde tadilat hareketliliği dikkat çekti. Yıkım kararı alınan ve en kısa zamanda boşaltılması beklenen binanın tuvaletlerinin ihale edilerek baştan aşağı değiştirilmeye başlaması tepki çekti.

Bunun üzerine Karabük Valiliği'nden ihale edilen tuvalet tadilatı ile ilgili gelen resmi kurum bilgisinde, tuvaletlerin sürekli akıttığı ve Yeşil Mahalle'deki binaya ise geçişin uzun süreceğinden vatandaşların ve valilik çalışanların mağdur olmaması için zorunlu olarak ihale edildiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi