TBMM ESKİ BAŞKANI VE AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN, SAFRANBOLU'DA YAPIMI DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN YATIRIMLARLA İLGİLİ İNCELEMELERDE BULUNDU



Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu'da gerçekleşen ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesine ziyaretlerde bulundu.

Şahin’in ilk ziyareti Safranbolu Kaymakamlığına oldu. Burada Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi ve İl özel İdare tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Mehmet Ali Şahin, buradan geçtiği Safranbolu Belediyesinde toplantı yaptı.

Ziyarette, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Aksoy, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve daire müdürleri yer aldı. Ardından toplantıya geçilirken, Şahin Safranbolu Belediye Bakanı Dr. Necdet Aksoy, belediye tarafından yapılmış, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Aksoy’a gerçekleştirdiği projeler için teşekkür eden Şahin; Gerçekten Safranbolu’da son dönemlerde çok önemli projelere imza atıldı. Hükümetimizin de destekleri ile bu yatırımlar devam edecektir. Ben Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Şahin, Karabük'ün çöp sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, belediyelerin bu konuda bir program hazırlamadığını söyledi. Bu sorunun üzerinde sadece Safranbolu Belediyesinin durduğunu ifade eden Şahin, "Çöp sorunumuz ne olacak? Şimdi gelişi güzel vahşi depolama yoluyla bir yerlere atıyoruz. Yenice'nin çıkışında bir HES'ten bahsediliyor, 'Yortan ve Yenice'nin çöpleri Yenice ırmağına akıyor. O HES'in araksında biriken su tamamen çöplerle toplamış kötü görüntü oluşturuyor.' dediler. Bu görüntüler olmamalı. Bir yeşil cenneti olan Karabük'ün ilçeleri, bu gibi görüntülerle anılan bir yerleşim yeri olmamalı, diğer belediyelerimizin de bir an önce Karabük'te bir modern çöp bertaraf tesisinin artık gündeme almaları lazım.

Bu konu Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekten önemsiyor. Ancak buradaki çöplerin Zonguldak'a aktarma istasyonu ile götürülmesi ayrıca bir masraf olur. Bizim nihai hedefimiz Karabük'te şurada veya burada mutlaka ilerimizden ve merkezde toplanan çöpleri imha edecek modern bir bertaraf tesisine kavuşmamız. Bu bizim ana hedefimizdir, inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bu çok gecikti. Yöneticilerin görevi mazeret üretmek değil çözüm üretmektir." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi