SAFRANBOLU TSO MECLİS BAŞKANI AHMET ŞAHİN:

“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’ OLARAK ADLANDIRILAN BU ÇOCUĞU BÜYÜTMEK SAFRANBOLU EŞRAFLARI OLARAK BİZE DÜŞER”

SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİ

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Amasra’ya yapılan yat limanı ile bölgenin turizm açısında daha da canlanacağından Karabük-Bartın karayolunun duble yola ağına biran önce geçilmesi arzusunda olduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Şahin, Safranbolu’yu ilgilendiren konuların her zaman takipçisi olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydederek, “ 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Safranbolu MYO, bu yöremizin üniversiteleşme adına toprağa dikilen ilk fidanıydı. Akabinde kurulan Karabük Üniversitemiz bugün 50 binlere ulaşan öğrenci sayısı ve Türkiye genelinde ilk on üniversite arasında yerini almıştır. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimiz bir borç biliyorum. İnsanın hayatında ilkler unutulmaz. Üniversiteleşme yolunda ilkleri yaşadığımız Safranbolu’da kendi isminde ve bünyesinde üniversite açmanın vakti gelmiştir. Üniversitemizin ismini KBÜ Rektörümüz Refik Polat bey 3 ay önce ‘Safranbolu Sanat üniversitesi’ olarak adını koymuştur. Sivil Toplum Örgütleri başkanları, siyasi partilerimizin temsilcileri ve Safranbolu eşrafları olarak bu çocuğu büyütmek bize düşer. Bundan sonra Safranbolulu olarak Safranbolu Sanat Üniversitesi için YÖK’ten izni nasıl alırız ve nasıl Safranbolu ya kazandırırız diye çalışmamız lazım” dedi.

Safranbolu’nun denize açılan en yakın kapsının Bartın olduğunu da anlatan Şahin, “ Amasra ve Safranbolu özdeşleşmiş durumda. Son zamanlarda Amasra’ya yapılan yat limanı ile ilgili olarak Safranbolu - Bartın arası yolunun duble yol olması için gündemimize alıp takipçi olmamız lazım. Hem Üniversite kurulması hem de turizm açısından Denizle olan yol bağlantımızın duble olması ilçemizin turizmde iyi gelişmesine verilse olacaktır” ifadesinde bulundu.