AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, geçtiğimiz gün yaşanan talihsiz KARDEMİR A.Ş. servis kazası ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kazada ihmali olan sorumluların bulunması yönünde yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Şahin şunları söyledi; “Yaşanan kaza son derece üzüntü vericidir. 3 işçi ve bir emekli şoför hayatını kaybetti. Vefat eden işçilerimizin ve araç şoförüne bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim. Bu talihsiz olayın detaylı bir şekilde hem idari, hem de adli açıdan araştırılması gerekir. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz bir açıklama yapmış durumda. İdari yönden kaza yapan araç ve diğer Kardemir servis araçlarının durumu ile ilgili detaylı bir soruşturma yapacaktır.

Bir diğer boyutu ise adli boyutudur.Dört kişinin vefat ettiği bir kazada Savcılık muhakkak soruşturma açarak üstüne gitmelidir. Araçların, yaş, bakım, onarım, kontrol ve şoför gibi önemli detayların yasalara uygun olup olmadığının mutlaka araştırılması gerekir. Çelik-İş sendikasının toplu sözleşme hükümlerine servis taşımaları ile ilgili bir hüküm koymuş olması lazım. Sendika olarak onların da takibinde olması gerekir.”
Editör: Haber Merkezi