KARABÜK'ÜN VE BÖLGENİN SİYASET BÜYÜĞÜ ŞAHİN'DEN HAVAALANI AÇIKLAMASI



Karabük Üniversitesi içerisine yapılması planlanan ve gerekli girişimlerin büyük ölçüde tamamlandığı Uçuş Eğitim Pisti için çalışmalar devam ederken, son dönemde basına yansıyan havaalanının yapılamayacağı iddialar ile ilgili TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'den açıklama geldi.

Sürecin planlandığı gibi aksamadan devam ettiğini belirten Şahin'in basın açıklamasının tamamı ise şu şekilde;

Karabük’e yapılması planlanan havaalanı ile ilgili çıkan ve içeriğinde bazı gerçeklerle uzak olan haberlerin kamuoyu ile paylaşılması, havaalanının sanki yapılmayacağı yönünde önyargılar oluşturduğunu gözlemliyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Karabük’ün merkeze bağlı Aşağıkızılcaören köyü sınırları içinde bulunan 769.401,34 metrekarelik ormanlık alanın, Eğitim ve Araştırma Maksatlı Üniversite Tesisi (Hava Alanı) yapılması maksadıyla Üniversite adına 24 ay bedelsiz ön izni, 30.05.2017 tarihinde Sayın Bakanımızca onaylanmıştır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve Orman Genel Müdürü Sayın İsmail Üzülmez’e gösterdikleri ilgi ve destek için tüm Karabüklü hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz.

Havaalanı yapımı ile ilgili süreç planlandığı gibi aksamadan devam etmektedir.
Editör: Haber Merkezi