AK Parti Karabük Milletvekili ve  TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yenice Meslek Yüksekokulu'nda açılması planlanan yeni bölümlerle ilgili Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay'la yaptığı telefon görüşmesinde, "Olumsuzluk giderildi, yeni bölümler kılavuza girecek" dedi.

Bir süre önce Yenice Platormu'nun çağrısı üzerine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Refik Polat ziyaret edilerek ve Yenice MYO için iki yeni bölümün açılması önerisinde bulunulmuştu. Üniversite Senatosu bu isteği olumlu bulupve YÖK'le gerekli yazışmaları sağlasa da  YÖK'ten olumsuz yazı gelmesi ve Yenice'de istenen bölümlerin açılamayacağı yönünde karar çıkması üzerine ilçe halkı tarafından tepkiler dile getirilmişti.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in konu ile yakından ilgilenmesi ve AK Parti'nin Karabük mitingi öncesi Başbakan Binali Yıldırım'a konuyu iletmesi üzerine Yenice'nin isteği çözüme kavuşturuldu.

Yenice Platformu  Sözcüsü Mustafa Akay'ın yaptığı telefon görüşmesinde Şahin, "Sayın Başbakanımız hemen YÖK Başkanını arayarak, Yenice Meslek Yüksekokulu'nda iki yeni bölümün açılması talimatını verdi. Bizler de işi takip ederek bir olumsuzluğun önüne geçtik. Konu Rektörlüğe iletildi. İki yeni bölüm kılavuza girecek ve yeni eğitim-öğretim yılında Yenice Meslek Yüksekokulu'nda bu bölümlere öğrenci alınacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise geçtiğimiz Pazar günü Karabük mitinginde konuyu dile getirmiş ve Yenice için iki müjde vererek bu bölümlerin açılacağını ifade etmişti.

Platform Sözcüsü Akay, konuyla ilgili olarak "İlçemiz için hayati önem taşıyan bu konuyu Başbakanımıza iletenlere ve çözümü konusunda katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi