AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN, YENİCE’NİN YENİKÖY'ÜNDE OTURAN VE 24 YILDIR GÖREMEYEN ŞEVKET KOCAMAN’I ANKARA’YA GETİRTEREK MUAYENE ETTİRDİ

ŞAHİN UMUT OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, geçtiğimiz ay yaptığı köy gezileri sırasında tanıdığı görme engelli Şevket Kocaman’ı Liv Hospital Ankara hastanesinde Prof. Dr. Bekir Sıtkı Aslan’a muayene ettirdi.

1992 Yılında Zonguldak, Kozlu maden ocağında yaşanan ve 265 madencinin ölümü ile sonuçlanan grizu patlamasında her iki gözünü kaybeden Şevket Kocaman (61) 24 yıldır tüm görme duyularını kaybetmiş bir şekilde yaşıyordu.

Kocaman’ın yaşadığı Yenice’nin Yeniköy’üne yaklaşık iki ay önce ziyaret gerçekleştiren Mehmet Ali Şahin ile tanışmış ve nasıl gözlerini kaybettiğini anlatmıştı. Şevket Kocaman’ın hikayesinden etkilenen Şahin, kendisinin de muayene olduğu ve göz konusunda ülkenin en ileri teknolojilerine sahip Liv Hospital Ankara hastanesindeki Göz Uzmanı Prof. Dr. Bekir Sıtkı Aslan’a muayene ettirmek için söz vermişti.

Şahin, Şevket Kocaman’ı eşi ile birlikte Ankara’ya getirilerek muayene edilmesini sağladı. Muayene sonrası, Prof. Dr. Aslan, 24 yıl önce gözlerini kaybeden Şevket Kocaman’ın şu anki tıp teknolojisi ile tekrar görme duyusunu kazandırmanın mümkün olmadığını söyledi.
Editör: Haber Merkezi