AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin:

“15 Temmuz’da millet ve ülke olarak çok büyük bir tehlike atlattık”

 “İçimizde koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzu postuna bürünmüş kurtmuş, sonradan fark ettik bunu”

“ABD eğer Türkiye’yi gerçek anlamda müttefik görüyorsa bu şahsı Türkiye’ye iade etmelidir. Eğer iade etmezseniz bu millet bu işin arkasında sizin olduğunuzu düşünecek”

“Cami cemaati dışında başka cemaat tanımayın”

ŞHN

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 15 Temmuz’da millet ve ülke olarak çok büyük bir tehlike atlattıklarını söyleyerek, “Tamamen dışarıdan yönetilen bir darbe teşebbüsü başarılı olsaydı, Allah muhafaza Türkiye’de bir iç savaş çıkartmayı hedefliyordu. Ülkemizin işgalini hedefleyen çok hainane bir projeydi” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük’ün Yenice ilçesinde düzenlenen Göktepe Yaylası Demokrasi Şenliği etkinliğine katıldı. Şahin, yaptığı konuşmada, daha öncede Türkiye’de darbe teşebbüsleri olduğunu ve bir kısmının başarıya ulaştığını kaydederek, “27 Mayıs’ta dönemin Başbakanı ve iki bakan idam sehpasında sallandırıldı. 1980’de de darbe girişimi oldu ve darbecilerin amaçlarına hizmet eden bir sonuçla neticelendi. Bu darbe girişimi ise onlardan çok farklıdır. Tamamen dışarıdan yönetilen bir darbe teşebbüsü. Başarılı olsaydı, Allah muhafaza Türkiye’de bir iç savaş çıkartmayı hedefliyordu. Ülkemizin işgalini hedefleyen çok hainane bir projeydi. Milletimiz böylesine hainane darbe girişimini, kalkışmayı, sokağa çıkarak gerekirse şehit ve gazi olarak önledi” dedi.

“Başkomutan o gece başkalarının yaptığı gibi şapkasını alıp kaçmadı”

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milletin önderi cumhurun başkanı ve başkomutanı olarak o gece başkalarının yaptığı gibi şapkasını alıp kaçmadı” diyen Şahin, “Başkalarının yaptığı gibi, uçağını alıp başka ülkeye sığınmadı. Fırsatını bularak cep telefonu ile televizyonlardan milletimize seslendi. Ben milletimizin gücünden başka bir güç tanımadım dedi ve milletimizi darbecilere karşı sokağa davet etti. Gerçekten milletimiz özellikle Ankara ve İstanbul’da büyük kentlerde ellerinde sadece ay yıldız bayrağımızla sokağa çıktı. Halkın direnci darbecilerin önünü kesti” diye konuştu.

Tek üzüldüğü konunun darbe girişiminde bulunanların TBMM’yi bombalayanların, vatandaşımıza silah sıkanların bu ülkenin insanları olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

“Pensilvanya’dan bu talimatı veren insanda bu ülkenin bir bireyi. Hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. İçimizde koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzu postuna bürünmüş kurtmuş. Sonradan fark ettik bunu. Bunlar maşadır. Türkiye’den hoşlanmayan, Türkiye’de işlerin iyi gitmesinden rahatsız olan bir takım dış güçlerin maalesef maşalığı görevini yaptılar. Arkasında hangi güçlerin olduğunu biz biliyoruz ama uluslararası nezaket gereği bu konuda açıklama yapmıyoruz.

Şuanda milletimizde bazı ülkelere karşı meydana gelen infialden onlarda şimdi rahatsız oldular. Bir takım girişimlerde bulunma ihtiyacı hissettiler. Türkiye’ye gelelim, aslında biz bu işin arkasında değildik demeyi şimdi düşündüler. Önümüzdeki g ünlerde bir bir gelmeye başlayacak. Bu millet kimin ne olduğunun notunu vermiştir. Kim Türkiye’nin dostu ve düşmanıdır bu millet artık her şeyi açık ve net şekilde görüyor. Dinimizin kıymetini yaşamış olduğumuz 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha bize gösterdi.”

“Cami cemaati dışında başka cemaat tanımayın”

Dinimizin kıymetini 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha gösterdiğini ifade eden Şahin, “Dinimizin istimrar edilmesinin ve bir takım çıkarlar için kullanılmasının ne gibi tehlikeli sonuçlar doğuracağını gösterdi. Bir tek cemaat tanıyın. Cami cemaati dışında başka cemaat tanımayın. Cami cemaati yeter bize. Dini istismar eden kullanarak bu ülkeye hainane işler yapan bir takım insanların da foyaları ortaya çıktı.

Bu girişimde bulunanlar hesabını verecek. Bağımsız yargı organları karşısında en şiddetli şekilde hesabını verecek. Bu terör örgütünün başı Pensilvanya’da hala konuşuyor, ‘Ben bir arının öldüğünü görsem 2 gün ağlarım vah vah..’ 250 kişi öldü gözünden bir damla yaş atkımı. Arı ölünce ağlarmış, 250 kişinin katili kendini savunuyor. Bu millet senin ne mal olduğunu ortaya koydu ve kimlerin, piyonu, maşası olduğunu gördü. Sende geleceksin hesap vereceksin” dedi.

ABD eğer Türkiye’yi gerçek anlamda müttefik görüyorsa bu şahsı Türkiye’ye iade etmelidir diyen Şahin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

MSS“Eğer iade etmiyorsa, halkımız bu kez şöyle düşünür, ‘Acaba iade edilirse bu terörist başı,Türkiye’de öter diye mi korkuyorsunuz?. Bir takım ilişkileri deşifre eder diye mi korkuyorsunuz. ABD’ye nasıl gitti, kim yardımcı oldu, orada kim yardım ediyor, yurt dışında açılan o okulların gerçek amacı nedir? ABD’nin bu işlerin arkasındaki rolü nedir diye açıklama yapmasında mı çekiniyorsunuz. Bu darbe girişimini kimlerin teşviki ve yardımı ile yaptığını açıklamasından mı korkuyorsunuz. Eğer iade etmezseniz böyle düşüneceğiz. Bu millet bu işin arkasında sizin olduğunuzu düşünecek. Biran önce halledin. Türkiye bir hukuk devletidir. Gelir yargılanır ve yasalar hangi sonucu doğuruyorsa o sonuca herkes katlanır.”

Çeltik Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Göktepe Yaylası Demokrasi Şenliğine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi