Eski TBMM Başkanı ve Milletvekili Mehmet Ali Şahin:

"Kılıçdaroğlu, kasetin diyetini ödüyor"

"FETÖ terör örgütü 'hayır' çıkarsa, 15 Temmuz’un rövanşını aldığını düşünecek"

"Hayır' çıkarsa, 'Gezi' eylemleri gibi eylemler yapacaklar"



Eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına sert bir şekilde cevap vererek, “Neyin diyetini ödüyor biliyor musunuz? Nasıl genel başkan oldu CHP’ye, bir kasetle oldu değil mi? Bu kaset Sayın Baykal’ın istifasına yol açtı ve sonra kendisi geldi. Bu kaseti kim üretti? Bu örgüt üretmiştir. Şimdi Kılıçdaroğlu kendisine genel başkanlık yolunu açan bu örgüte diyet ödüyor” dedi.

Mehmet Ali Şahin, referandum çalışmaları kapsamında Ovacık ilçesinin Çukur köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Köy meydanında halka hitap eden Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün talihsiz bir açıklama yaparak, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini etkisiz hale getirmek için bir cümle kullandığını kaydetti. Şahin, "'Bu kontrollü bir darbe girişimidir' dedi. Aslında 'bu darbe girişimini FETÖ terör örgütü yapmamıştır, devlet yapmıştır' demek istedi.

Cumhurbaşkanı'na suikast düzenleyen devletin kendisi, meclise bomba yağdıran, vatandaşın üzerine uçaklardan bomba yağdıran devletin kendisi, bunu söylemek istedi. Çünkü şu anda bu FETÖ terör örgütünün yörüngesine girdi Kılıçdaroğlu, diyet ödüyor. Neyin diyetini ödüyor biliyor musunuz? Nasıl genel başkan oldu CHP’ye? Bir kasetle oldu değil mi? Bu kaset Sayın Baykal’ın istifasına yol açtı ve sonra kendisi geldi. Bu kaseti kim üretti, bu örgüt üretmiştir. Şimdi Kılıçdaroğlu kendisine genel başkanlık yolunu açan bu örgüte diyet ödüyor. Şimdi onlarla işbirliği halinde" dedi.

“Bunlar 15 Temmuz’un rövanşını aldıklarını düşünecekler”

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın 'hayır' için çalıştığını kaydeden Şahin, "Hayır diyecek olan CHP’li vatandaşlarımıza 'siz terör örgütü ile birlikte hareket ediyorsunuz' demek istemiyorum. Çünkü onlar, genel başkanları öyle dediği için öyle diyeceklerdir. Onları ben terör örgütü ile yan yana getirmem. CHP’li 'hayır' demek isteyen vatandaşlarımı PKK terör örgütü ile yan yana koymam. Onlara bu saygısızlık olur, onlara böyle bir şey yapmam" diye konuştu.

"FETÖ terör örgütü 'hayır' çıkarsa, 15 Temmuz’un rövanşını aldığını düşünecek" diyen Şahin, "Şimdi sandıktan 'hayır' çıkarsa bunu hesap ediyorlar. Bunlar zaten darbe girişiminde bulunurken, başarılı olabiliriz diye yola çıktılar ama başarısız oldular. Aslında kumar oynadılar. Bu örgüt kumar oynadı başarısız oldu. Şimdi de hayır oyları evetten fazla çıkar da bu anayasa değişikliği ret edilirse, bunlar 15 Temmuz’un rövanşını aldıklarını düşünecekler” ifadelerini kullandı.

“'Hayır' çıkarsa, 'Gezi' eylemleri gibi eylemler yapacaklar”

'Hayır' çıkarsa, bu örgütün planladığı kişilerin 'Gezi' eylemlerine benzer eylemler başlatacağını söyleyen Şahin, “Ne diyecekler biliyor musunuz; 'bu hükümet milletten güvenoyu alamamıştır.' 'Bu Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin altına düşmüştür. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı da hükümet de istifa etmelidir' diye ortalığı velveleye verecekler. Dıştan da destekleyecekler.

O nedenle 16 Nisan o kadar önemli ki, 15 Temmuz darbe girişimini bu millet Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile nasıl etkisiz hale getirmişse siz de yine Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve MHP Genel Başkanının çağrısı ile onların bu amaçlarını engellemek ve heveslerini kursaklarında bırakmak zorundayız. Bunu sağlayacağız. 15 Temmuz’da başarıya ulaşamadılar, 16 Nisan’da da başarıya ulaşamayacaklar. Böylesine bir sınavla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi