AK PARTİ GENEL BAŞKANI VE BAŞBAKAN KİM OLACAK, SÜRECİNDE MEHMET ALİ ŞAHİN İSMİ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR

BAŞBAKAN

AK Parti’de Olağanüstü Kongre 22 Mayıs’ta yapılacak ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tekrar aday olmayacak.

AK Parti şimdi 22 Mayısta yapacağı kongre öncesinde Genel Başkan Adayını ve dolayısıyla yeni Başbakanı arıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’deki olağanüstü kongre kararına ilişkin açıklaması, “Kongre süreci hayırlı olsun, Başbakan’ın kendi kararı” sözleri ile kamuoyuna yansımıştı.

EN GÜÇLÜ İSİM MEHMET ALİ ŞAHİN

22 Mayıs’ta yapılacak kongrede görevini bırakmaya hazırlanan Davutoğlu’nun koltuğu için kulislerde Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Mehmet Müezzinoğlu, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Abdülhamit Gül ‘ün adı geçiyor. Ancak kamuoyunda pek dillendirilmeyen sürpriz Genel Başkan ve Başbakan adayının Mehmet Ali Şahin olduğu gerçeği de son günlerde bir hayli fazla konuşulmaya başlandı.

Ak Parti’de ‘ikinci adam’ olarak en fazla telaffuz edilen ve Tayyip Erdoğan’ın ‘en güvendiği isimler kimlerdir’ dediğiniz zaman akla gelen ilk isim Mehmet Ali Şahin oluyor.

2001 Yılında AK Parti’yi kuran Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener den oluşan ekipten, şu an sadece Şahin, Erdoğan’ın yanında kaldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devletin tepe noktalarında görev yapmış bir isim. Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı vazifelerinde bulunan Şahin, Devlet bürokrasisine hizmetini 23. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak taçlandırmıştı.

Yeni Genel Başkan ve Başbakan kim olacak tartışmalarında basında çok fazla ismi yer almayan, 30 yılı bulan siyaset hayatında hiçbir zaman beklenti içinde olmayan ve hep layık görülen Mehmet Ali Şahin ismi her geçen gün daha da güçleniyor.

Karabüklü hemşerileri başta olmak üzere, şimdi tüm gözler Mehmet Ali Şahin’e çevrilmiş durumda.

Kongreye bir hafta kala şekillenmesi beklenilen yeni Genel Başkan ve Başbakan ismini, Türkiye adeta nefesini tutmuş bekliyor.
Editör: Haber Merkezi