AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ 1 KASIM SEÇİMLERİNDE VERDİĞİ EMEKLİLERE EV SÖZÜNÜ TUTTU

TOKİ, AYDINLIKEVLER'E 2 BİN KONUT YAPACAK

shnf

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sırasında Karabük’te evi olmayan emeklilerin TOKİ aracılığı ile ev sahibi olacağı sözünü veren bölgenin devlet ve siyaset büyüğü, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin bir yılı bulmadan emeklilere verdiği sözünün müjdesini de açıkladı.

Milletvekili Mehmet Ali Şahin, emeklilerin ev sahibi olma ümidiyle bekleyişleri karşısında şu açıklamayı yaptı;
“TOKİ’nin emeklilerimizle ilgili bir konut projesi vardı. 492 konutluk olanı ile ilgili kuralar çekilmiş ve Safranbolu Kirkille mevkiinde inşaatı başladı. Karabük’te yer bulmakta zorluk yaşıyorduk. En sonunda Aydınlıkevler mevkiinde bir yer bulundu, fakat buranın kamulaştırılması gerekiyordu.

İki binden fazla toplu konut yapılması planlanıyor. Karabük’te evi olmayan emeklilerin büyük ölçüde ev sahibi olma talebini karşılayacak bir yer burası. Kamulaştırma için TOKİ ile Karabük Belediye Başkanlığı bir işbirliği yaptı. Belediye Başkanlığı kamulaştıracak, TOKİ parasını verecek ve orada konut yapımı başlayacak. Arazi sahipleri biraz daha yüksek beklentiler içerisine girdi, ama öğrendik ki anlaşma sağlanmış, TOKİ’de onay vermiş. Süratle çalışmalara başlanacak ve orası Karabük’ün prestijli bir mahallesi olacak.

Çevre yolunun hemen yanından geçiyor. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye de işbirliği ve bu konudaki çalışması nedeniyle çok teşekkür ederim. Önemli olan Karabük’e hizmettir. Karabüklü emekli kardeşlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.