Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası iyi niyetle yapılan her türlü yardımın şükranla karşılanacağını bildirdi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Eflani ilçesine gelen Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifalar diledi.

Sağlık Bakanlığının "Kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun" sloganını hatırlatan Şahin, "Buna yeni bir cümle daha ilave edilebilir. 'Depremden korkmayın, hazırlıksız yakalanmaktan korkun." dedi.

Şahin, depremden en çok etkilenen ülkelerden birisini Japonya olduğunu söyleyerek, Japonya'da 6,8 şiddetindeki bir depremde hiçbir hasarın meydana gelmeyeceğini anlattı.

Japonların binaları depremlere dayanıklı hale getirdiklerini belirten Şahin, "Türkiye olarak yapmamız gereken de budur. Bu konuda mesafeler alındı. Bu depremden dersler çıkararak bundan sonra tedbirlerimizi daha da artırmalıyız." diye konuştu.

"Her türlü yardım ancak şükranla karşılanır"

Şahin, "Eğer yardım yapılacaksa AFAD veya Kızılay'a yapın talimatı var. Buna rağmen özellikle CHP'li belediye başkanları kendilerine göre bir yardım kampanyası başlattı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Çok iyi niyetle yapılan her türlü yardım ancak şükranla karşılanır. Bunun partisi falan olmaz. Yani bir felaket karşısında biz farklı siyasi görüşlere de sahip olsak mutlaka iş birliği halinde bulunuruz. Bahsettiğiniz belediyeler kimdir? Niçin böyle bir yardım kampanyası yapıyorlar? Onların takdiridir. Devletin bu konudaki kriterlerine bir aykırılık var mı, yok mu onu bilemiyorum. Ama oradaki vatandaşlarımızın bu kış günü lazım olacak bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşlardan yardım topluyorlarmış."

Belediyelerin yapılan yardımları Kızılay'a vermelerinin daha uygun olacağını ifade eden Şahin, "Bu kanalla yapmalarını ben de tavsiye ederim. Ama neden bu yardımları topluyorsunuz, siyasi amaçla mı topluyorsunuz, demeyi de şık bulmam. Bu son derece yanlış olur. Eğer yardım toplanıyorsa ve yerine de ulaşırsa bunu ancak takdir ederiz." ifadesini kullandı.