AK Parti 6. Olağan Büyük Genel Kurulunda 26. Dönem Karabük Milletvekili ve 23. Dönem TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Divan Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Şahin, ayrıca AK Parti Genel Merkezinde kurulma aşamasını üstlendiği Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi oldu.

AK Parti Genel Merkezinin Divan başkanlığını yaptığı 6. Olağan Büyük Genel Kurulunda, kongreyi yöneten Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 17 yıldır iktidarda olduğunu anımsattı.

AK Parti'nin bu başarısının örneğine çok partili siyasi hayatta rastlanmadığını belirten Şahin, "Dünyada başka bir örneği var mı bilmiyorum, varsa bile çok azdır. Bunu aziz milletimize, samimi desteklerine borçluyuz. Bu başarıyı kararlı duruş sergileyen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza borçluyuz. 'Ben milletin gücünün üstünde başka bir güç tanımadım bu zamana kadar.' diyen o demokratik duruşuna borçluyuz." dedi.

AK Parti'nin, 17 yılllık iktidarı döneminde birçok engellerin önlerine çıktığını anlatan Şahin, "Darbe girişimleri oldu ama bütün bunları aziz milletimizin çelik gibi güçlü iradesiyle durdurduk, güçlü iradesine çarptı." dedi.

Türkiye'nin AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti: "Daha hızlı koşalım, sorunlarımızı daha çabuk çözelim diye yeni bir sisteme geçtik. Bu ortaya konan emek, Cumhuriyetimiz kurulurken ortaya koyulan emektir, yani çağdaş uygarlık seviyesini yakalama hedefidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye daha hızlı koşsun ve sorunlarını daha hızlı çözsün diye milletimizin iradesiyle hayata geçti. Türkiye'nin güçlenmesinden, büyümesinden korkanlar ve endişelenenler var. Türkiye'nin büyümesinin, daha da gelişmesinin, dünyada fazla söz sahibi olmasının kimseye zararı yok, faydası var. Sadece Türk halkına değil, insanlığa ve dünya barışına faydası var. Türkiye'nin güçlenmesi daha da büyümesi dünyada ve bölgemizde daha fazla söz sahibi olması dünya barışına ciddi katkılar sağlayacaktır. Şu anda dünyada öyle küresel bir mesele var ki Twitter kabadayıları üretiyor. Bu düzen böyle gitmez. İnanıyorum ki bu kongremiz bir dönüm noktası olacaktır."