ŞAHİN: “BİZİ KOALİSYON ORTAĞI ARAMAYA MECBUR BIRAKMAYIN”

mehmet ali şahin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte her zamankinden daha fazla AK Parti’nin iktidarına ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Bizi 1 Kasım seçimlerinden sonra acaba kiminle koalisyon kuralım diye koalisyon ortağı aramaya mecbur etmeyin. Tek başına tekrar getirin bizi, 2019’a kadar istikrar içerisinde bu ülkeyi getirelim” dedi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Cinci Han’da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonuca göre vatandaşın bir koalisyon hükümeti kurulacaksa bu AK Parti’siz olmaz, AK Parti'nin bu hükümetin büyük ortağı olacağı cevabını verdiğini söyledi. Tüm buna rağmen 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyonun kurulamadığını da anlatan Şahin, “Diğer siyasi partiler seçimlerden önce AK Parti ile ilgili o ağır ifadelerinin adeta altında ezildiler.

Kimi dedi ki ‘ alkışlayın gitsinler.’ Alkışlayın gitsinler dedikleri bir parti ile koalisyon ortaklığı kurmak öyle kolay değil. Vatandaşa dedin ki; bunlar gitsinler, gitsinler dediğin bir partinin Başbakanının, Genel Başkanının başkanlığında hükümete gireceksin. Bunu kabul etmekte zorlandılar. Koalisyon kuruyormuş gibi yaptılar ama zorlandılar. Devlet beyden bahsetmek istemem, hepiniz gördünüz, izlediniz. Her şeyi reddeden, karşı çıkan bir siyasi profil çizdi” dedi.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA AK PARTİ’NİN İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR”

1 Kasım seçimlerine ilginin az olduğunu da kaydeden Şahin, “Şimdi korkuyorum Türkiye’de böyle her yıl iki tane seçim yapılırsa vatandaş siyasetten ve sandıktan soğur. Vatandaşı sandıktan, siyasetten soğutmaya ne hakkımız var. Benim tüm milletimize söyleyeceğim şey şudur; 1 Kasım’da sandıktan öyle bir sonuç çıkaralım ki 2019’a kadar seçim filan diyemesin. Bir daha seçim mecburiyeti olmasın. Bunun yolu bir siyasi partiyi sandıktan tek başına iktidarı çıkarınız. Eksiğimizi tamamlayın ve hatta daha fazla milletvekili ile tek başına AK Parti yeniden iktidara gelsin. Türkiye’nin şu içinden geçtiği süreçte her zamankinden daha fazla AK Parti’nin iktidarına ihtiyaç var” diye konuştu.

“KOALİSYON ORTAĞI ARAMAYA MECBUR ETMEYİN”

1 Kasım seçimlerini her şeye rağmen yapacaklarının da altını çizen Şahin, şunları söyledi:
“Daha önceki seçimleri nasıl usulüne uygun yapmışsak ve Avrupa Konseyi'nin seçimlerle ilgili gözlemcileri gelir her zaman olumlu rapor verir Türkiye’den. 1 Kasım seçimlerinde gelecekler, onlar da görecekler ki Türkiye’de demokrasi oturmuştur. Milletimiz demokrasiye inanmıştır, sahip çıkmıştır. 1 Kasım seçimlerinde de inşallah önemli bir sınavı birlikte vereceğiz. Bizi lütfen 1 Kasım seçimlerinden sonra acaba kiminle koalisyon kuralım diye koalisyon ortağı aramaya mecbur etmeyin.

Tek başına tekrar getirin bizi, 2019’a kadar istikrar için bu ülkeyi getirelim. Artık 1 Kasım seçimleri duygularımıza göre hareket edeceğiz, karar vereceğimiz bir seçim olmamalıdır. Aklımıza göre, Türkiye’nin şartlarına göre ve Türkiye’nin geleceğini düşünerek karar vereceğimiz, oy kullanacağımız bir seçim olmalı. Duyguların değil, aklın hakim olacağı bir seçime doğru gidiyoruz. Onun için bu seçim son derece önemlidir.”
Şahin, 1 Kasım seçimlerine doğru giderken ülkenin düşürülmek istendiği durumu anlatarak, seçimlerden sonra iktidar olduklarında yapacakları işlerden bahsetti.

Şahin'e AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve partililer eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi